mynewspapers.net

Lyser i mörka vetenskapliga experiment

Lyser i mörka vetenskapliga experiment


Glöd i mörka experiment är roliga aktiviteter för barn i alla åldrar. Oavsett om studenter är arbetar på ett science projekt för skolan eller bara nyfiken på hur ljuset fungerar i mörker, hjälper dessa enkla aktiviteter lära barnen om natur och funktion av UV-ljus, fluorescerande ljus och neonljus.

Svart ljus

En svart ljus är en lampa som ger ultraviolett ljus som är osynlig för det mänskliga ögat. Ultraviolett ljus avger strålning, som reflekteras av phosphour eller ämnen som avger ljus när den utsätts för strålning. Testa olika produkter under ett svart ljus att se vilka artiklar som innehåller fosfor. Några saker att prova också hud, vit t-shirt, papper och vatten. För ett roligt experiment, använda vaselin för att skriva ett ord på ett tomt pappersark. Inaktivera belysningen och aktivera svart ljus att avslöja det nu synliga budskapet.

Fosforescens pulver

Göra ett objekt som lyser i mörkret med hemgjord receptet för fosforescens pulver. Du kommer att behöva köpa många av dessa objekt från science specialaffärer. Lös upp små mängder av ren aluminium nitrat nonahydrat, europium nitrat pentahydrat, dysprosium nitrat pentahydrat och borsyra i några ml destillerat vatten. Sedan rör i några gram ren urea. Värm lösningen i en mikrovågsugn i ca fyra minuter. Det resulterande ashy ämnet kommer att lysa under ett svart ljus.

Neon läsk

Förvandla din favorit läsk till en neon drink med detta roliga vetenskapligt experiment. Du behöver bakpulver, en glow stick, diskmedel, väteperoxid och en flaska av tydliga läsk, såsom saft. Häll ungefär tre fjärdedelar av flaskan i ett stort glas. Skär den glow stick och häll innehållet i flaskan, tillsammans med några droppar diskmedel. Rör i bakpulver 2 ml (1/2 tsk) och 15 ml (1 msk) av väteperoxid till flaskan. Ersätta den gemensamma jordbrukspolitiken och skaka kraftigt. Flaskan börjar glöda omedelbart.

Glödande vatten

Använda pennanteckningar från en överstrykningspenna skapa neon vatten. Bryta isär gul eller grön överstrykningspenna. Ta bort bläck-indränkt filten från pennan och placera den i en liten skål med vatten. Blanda bläck så att den sprids jämnt. Tillsätt mer vatten om du vill och fortsätt att röra. Du kan använda detta vatten för andra experiment eller projekt, såsom glöd i mörka bubblor eller kristaller. Vattnet kommer att lysa under ett svart ljus.