mynewspapers.net

Low-carb viktminskning diet

Low-carb viktminskning diet


Med tanke på alla de hälsoproblem som är förknippade med övervikt och fetma, såsom hjärtsjukdomar och diabetes typ II, är det inte förvånande att människor söker efter det mest effektiva sättet att förlora de extra pounds. Några av de mest välkända planerna är låg-carb, som Atkins och South Beach. Medicinska yttrande och forskning resultat blandas när det gäller att bestämma effektiviteten av sådana planer.

Funktioner

Efter en låg-carb viktminskning plan innebär att begränsa din konsumtion av livsmedel med hög kolhydrater som potatis, ris, pasta, bröd och frukt. Dessa dieter har måltider byggt runt protein- och fettkällor. Varje diet har dock sina egna riktlinjer för hur mycket av varje typ av mat du kan äta varje dag. Low-carb diet hålla dagliga kolhydratintag 50 till 150 g, enligt MayoClinic.com.

Funktion

Syftet med att äta en låg-carb, proteinrik kost är vanligtvis gå ner i vikt. Vissa förespråkare av dessa äter planer tror att genom att minska kolhydratintaget, kan du också sänka din insulin nivå. Insulin är ett hormon som fungerar för att få glukos, eller socker, ur blodet in i cellerna för energi använda. Utgångspunkten är att din kropp genom att begränsa kolhydrater, som förvandlas till socker i kroppen, kommer att använda lagrat fett för energi i stället för socker. Dock enligt MayoClinic.com stöder forskning inte teorin att lägre insulinnivåer är ansvariga för viktminskning som kan uppstå med låg-carb Dieter.

Fördelar

Efter en låg-carb diet har fördelar som stödjer viktminskning. Du se förmodligen snabba resultat när du startar denna kosten. dock hålla i åtanke att de flesta av vikt att du förlorar i början är vatten vikt. Eftersom mer av ditt val av livsmedel innehåller högre mängder av protein och fett, kommer du att känna full längre. Detta kan minska överätande och kalori intag under hela dagen. Forskning släpptes 2010 från centrum för fetma forskning och utbildning vid Temple University fann att, under en två års period, överviktiga dieters som följde en låg-carb diet hade lägre blodtryck och ökade HDL (goda kolesterolet) nivåer.

Nackdelar

Oavsett din viktminskning, efter en låg-carb kan plan som främjar ett högt intag av fett orsaka hälsoproblem. Detta gäller särskilt om kosten inte urskiljs mellan typer av fetter. Medan omättade fetter har hälsofördelar, mättade och transfettsyror är kopplade till fetma och hjärt-kärlsjukdomar. Low-carb diet kan också beröva dig av viktiga näringsämnen som behövs för kroppsfunktion, till exempel folat, magnesium, järn och vitamin A och C, enligt University of Maryland Medical Centre.

Överväganden

Temple University research fann att även om låg-carb dieters hade mer förbättring av blodtryck och kolesterolvärden än de efter en fettsnål diet, vikt förlust resultat var liknande. Både låg-carb och låg fetthalt dieters förlorade omkring 7 procent av sin kroppsvikt efter en period på två år, enligt resultaten från studien. Att hitta en ätande plan som är både frisk och innehåller mat du gillar är viktigare än begränsa en viss mat källa. I slutändan är viktminskning om att bränna mer kalorier än du förbrukar.