mynewspapers.net

Löpband träningstips

Löpband träningstips


Löpband utbildning erbjuder en rad fördelar för nya och erfarna löpare. Löpbandet kan användas någon gång under dagen; du behöver inte förlita sig på solen eller gatubelysning för säkerhet. Väder, trafik, ojämna stigar och grannskapet hundar inte kan påverka din springa på ett löpband. En extra fördel absorberar löpbandet betydligt mer stötar än trottoaren, så det är lättare för kroppen. Fortfarande, ibland kan du behöva hjälp att göra mest av ditt löpband och bo motiverad att använda det regelbundet.

Värma upp och kyla ner

Liknar all annan träning, en ordentlig uppvärmning och nedkylningen session är viktiga för din säkerhet under ett löpband träning rutin. För att värma upp, justera inställningen hastighet till 2 eller 3 km per timme med ingen lutning. Gå i denna takt i minst 10 minuter. Under varmt upp, växelvis promenader häl-till-tå, gå bara på tårna och gå bara på hälarna. Du kan också öka din steglängd under en kort tid, vilket bidrar till sträcka ut musklerna i övre benen. I slutet av träningen, svalka dig med minst fem till 10 minuters promenad med en hastighet av 2 till 3 km per timme. Låt din puls att återgå till en normal hastighet.

Variera hastigheten

Gå eller jogga med samma hastighet för hela träning är inte bara tråkigt, men också mindre effektiva. Däremot variera hastigheten på din träning regelbundet. Börja med promenader, öka till en lätt joggingtur och sedan öka igen till en snabb joggingtur. Bo i denna takt för majoriteten av din träning och sedan långsamt minska din fart tillbaka till promenader.

Intervallträning

Ett annat alternativ för löpband träning är intervallträning, som inbegriper omväxlande snabba och långsamma steg flera gånger under hela ditt löpband workout. En studie som publicerades i "Journal för tillämpad fysiologi" fann att intervallträning betydligt ökade kroppens nivå av uthållighet. För att utnyttja intervallträning på ett löpband, börja med promenader i tre minuter. Öka till en snabb springa i en minut och sedan sakta ner till en lätt joggingtur i tre minuter. Sprint i en minut, tillbaka till light promenader i tre minuter och sedan sprint igen i en minut. Upprepa hela sekvensen som önskas.

Tillhandahålla motivation

Kör inomhus på ett löpband kan bli oerhört monotont och tråkigt. Som ett resultat, kan ditt löpband-träning bli långsam, ineffektiva eller obefintlig. Om möjligt, placera löpbandet nära ett område som motiverar dig. Till exempel placera ditt löpband framför ett stort fönster eller nära ditt barns lekrum. För vandring träning, överväga att titta på en film eller TV-show för att fördriva tiden. För snabbare pass, spela musik med en energisk beat att hålla dig flytta. För extra motivation, tejpa dina fitness och hälsa mål på löpband ramen och granska den när du känner dig omotiverad.

Lyssna till din kropp

Som med alla andra träningsprogram, är det mycket viktigt att uppmärksamma din kropp när du tränar på ett löpband. Om du blir svag, yr eller instabila, omedelbart långsam hastighet och steg av plattformen.