mynewspapers.net

Loop funktioner i VBA excel

Loop funktioner i VBA excel


Loopar är uttalanden som fortsätter att köra tills ett villkor uppfylls. Det finns några huvudloop funktioner används i Excel VBA-programmering: "medan" "för" och "göra samtidigt." Varje loop funktion fortsätter att utföra, men villkoren är inställt är olika. Typ av loop funktion används bestäms av programmerarens nödvändigheter.

Tag

While loopen kör så länge villkoret uttalande är lika med sant. While loopen har ett tillstånd i början av meddelandet. Till exempel, while loopen används i Konsolapplikationer för menyalternativ. While loopen fortsätter att köra tills rätt värde. När värdet är angett, while loop avvecklar och kodning utförandet hoppar till nästa uttalande sitter under while loop block.

Göra samtidigt

Do medan loop liknar while loop. Skillnaden är dock att de interna uttalandena i do medan slinga alltid kör en gång. Uttalandena som tala om för programmet att göra vissa beräkningar tills ett villkor uppfylls. Villkoret utvärderas inte förrän efter den första loop-programsatsen körs, så att göra medan slinga är fördelaktigt för program som behöver öglan för att köra minst en gång. Medan uttalanden vanligtvis inte används i programmering program, men de är fortfarande en viktig loop i Excel programmering.

För

För loopar körs tills ett numeriskt värde uppnås. I en loop, en variabel anges till ett värde. Variabeln ökas ett antal gånger, som också är satt i den för loop-programsats. Den för loop är fördelaktigt för programmerare som vet hur många gånger de loop uttalandena ska köras. Exempelvis en loop kan användas till att gå igenom en produktlista. Eftersom listan är ett visst antal värden, kan programmerare ange iteration cykeln bygger på antalet produkt.