mynewspapers.net

Logistics expediten arbetsbeskrivning

Logistics expediten arbetsbeskrivning


En logistik kontorist tillbringar större delen av dagen förbereda pappersarbetet för transporter. Om order är inhemsk eller internationell frakt, kan pappersarbete vara komplicerat, beroende på produkt och destination. Expediten hjälper också samordna transporter av färdiga produkter till kunder. Expediten interagerar med inuti försäljning och territoriella säljpersonal. Logistik kontorist rapporterar till chefen som logistik. Timlöner för logistik kontorister spänner från £9,70 till £14.30 per timme.

Ett brett utbud av kommunikation partner

Mycket av en logistik kontorist tid varje dag går åt till att kommunicera med andra. Ståndpunkten kräver utmärkta kunskaper i både muntlig och skriftlig kommunikation med inhemska och internationella partner, kunder, kolleger medarbetare och tullen tjänstemän.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Skriva ut dagliga försäljningsorder, slutförandet av farligt gods dokumentation för beställningar, är datainmatning och uppdateringar till nationell sjöfart godsspecifikationer bland de uppgifter som utförs av logistik kontorist. Om företaget levererar internationellt, expediten måste förbereda ursprungsintyg, fraktsedlar, NAFTA intyg om ursprung och avsändaren exportdeklaration. Logistics expediten kommunicerar även med speditörer, tredje part förvaring och transportföretag.

Andra arbetsuppgifter och ansvar

Expediten logistik hjälper Logistikchef och sjöfart handledare med dagliga frakt aktiviteter som skiljer order, fällbara följesedlar, förbereda rutorna för frakt och emballage order. Logistics expediten kan också hjälpa material gruppen flytta produkter från ett lagerställe till ett annat.

Minsta kvalifikationer

Ståndpunkten kräver minst fem års erfarenhet av en logistik kontor med exponering för alla inhemska och internationella pappersarbete. Det krävs också minst ett års erfarenhet utför prästerliga uppgifter och data träder i en professionell office-miljö.

Färdigheter och förmågor

En logistik kontorist måste kunna arbeta utan tillsyn i en snabbrörlig miljö. måste vara detalj-orienterad, välorganiserat och kan multi-task. Förmåga att fungera som en lagspelare är viktigt.