mynewspapers.net

Livsmedelsinformation förpackningar

Livsmedelsinformation förpackningar


Vi köper mat hela tiden. Om den levereras i en väska eller en låda, är det viktigt att maten är förpackad så det inte kommer komma i kontakt med oönskade bakterier eller material och är säkert att konsumera. Det finns förordningar och byråer som gör att producenterna använda säker förpackning för den mat vi köper. Det finns flera typer av förpackningar som skyddar och bevarar mat. Förpackningen är också viktigt för att hitta ut olika information om innehållet och hälsosam produkten du vill köpa.

Plastpåsar

En av den vanligaste typen av livsmedelsförpackningar är plastpåsen. Produkter såsom grönsaker, frukt, bröd, socker, spannmål, flis och många andra förpackade oftast i plastpåsar. Påsarna är normalt gjorda av polystyren eller polipropylene med hög eller låg densitet och är säkra att komma i kontakt med livsmedel. Några påsar skrivs ut direkt eller lägga i kartong lådor för bättre skydd av maten. Väskor kan också vara perforerade för frukt och grönsaker så att de kan "andas".

Conteinrar av plast

Produkter som yoghurt, mjölk, glass, grädde, ketchup och juice kommer i förpackningar av olika färger, former och tjocklekar. Allt som används för dessa behållare är säkra och avsedda att skydda och bevara innehållet. De kan skrivas med logotyper och information etiketter. Mest plastburkar kan återanvändas och återvinnas.

Cling Film

Cling filmer är säkert att komma i kontakt med livsmedel om de används korrekt. Food standards agency rekommenderar användning av cling filmar med fettrik mat. I butiker den vanligaste produkten förpackad i cling är film kött. Glöm inte att ta bort cling filmen om du vill värma upp maten, eftersom det inte är säkert för filmen att smälta och komma i kontakt med din måltid.

Skum

Den vanligaste typen av skum i livsmedelsindustrin är frigolit. Termisk resistans och isolerande egenskaper används den att packa fryst kött eller varm mat.

Metallburkar

När mat måste bevaras under en längre tid, packa producenter det i metallburkar. Grönsaker, frukt, fisk och soppa packade i metall burkar kan lagras länge i rumstemperatur. Några burkar är belagda på insidan med Bisphenol-A (BPA). BPA skyddar maten förorenas av metall kan samtidigt värms att döda bakterier.

Glas

Även om det kan bryta lätt, är glas en god mat bevarare och en av de säkraste förpackningslösningar. Det är återvinningsbart och används för att förpacka livsmedel såsom drycker, gelé, frukt, grönsaker och jordnötssmör.

Lim

Vissa produkter som frukt och grönsaker har etiketter på dem för att ange ursprung och typ. Limmet som används är säker och ändrar inte art, ämne eller kvaliteten på maten.