mynewspapers.net

Livsmedel som producerar testosteron

Livsmedel som producerar testosteron


En man har en liten bit av östrogen i kroppen, men det är speciellt framtagen för att vara en manlig version av hormonet. Det finns bra östrogen och dålig östrogen, och en mans kropp producerar både. I slutändan vill män inte konsumera livsmedel som innehåller östrogenliknande ämnen. de skulle i stället föredra äta livsmedel rika på Indol 3 carbinol eller I3C, som åstadkommer det manliga hormon testosteron.

I3C

I3C gör en mans glandular systemet sluta göra dålig östrogen och börja göra bra östrogen, som sedan omvandlas till testosteron. De flesta gröna och lummiga grönsaker (brysselkål) och korsblommiga grönsaker som broccoli och blomkål, innehåller I3C.

Lax vs. SHBG

Män bör också äta mer lax, som hjälper det att minska effekten på SHBG, ett könshormon bindande globulin som färdas i blodet. När testosteron kommer i kontakt med SHBG är det sopat ut i blodomloppet. När du äter lax, minskar SHBG till mycket låga nivåer.

Zink & Vitamin A

Livsmedel rika på zink är optimal för att öka testosteronnivåer. De inkluderar brunt ris, ost, baljväxter, nötter och frön. Större mängder zink finns i kött, fågel och skaldjur. Vitamin A hjälper också öka testosteronnivåer. Den återfinns i samma livsmedel där I3C finns och är också närvarande i lax och frukter och grönsaker med en röd eller orange färg.

DOS och inte göra

Män bör minska sitt koffeinintag, som den stängs testosteronproduktion, medan vitamin B är avgörande för dess produktion. Avokado är ett bra komplement till en hälsosam kost, eftersom det är rikt på vitamin B6. Bananer innehåller B-vitamin riboflavin men också innehåller bromelain, ett enzym som ökar en mans libido. Bromelain är också finns i ananas. Lax, återigen, är en annan källa till många B-vitaminer.

E-vitamin, HDL & kalium

Livsmedel rika på vitamin E, som sparris och aloe vera juice, bidra till produktionen av testosteron. HDL-kolesterol i ägg är bra för det reproduktiva systemet av båda könen. Kalium rekommenderas starkt för att öka testosteronnivåer och finns i livsmedel som bananer, katrinplommon, russin och avokado.