mynewspapers.net

Livsmedel som producerar kväveoxid

Livsmedel som producerar kväveoxid


Kväveoxid är en gas som produceras naturligt i kroppen. Dess funktion är att förmedla information mellan celler genom överföring av signaler. Dess huvudsakliga jobb bland ökar blodflödet, reglera blodtrycket och bistå nervceller i hjärnan. Det är viktigt för hälsosam cirkulation. Studier har visat att ta kväveoxid kosttillskott kan vara värdefullt att förbättra sport prestanda förmågor. Kosttillskott är också vanligen ges till patienter med hjärtproblem, även kväveoxid finns också naturligt i olika livsmedel.

Rotfrukter

Majoriteten av kväveoxid som människor konsumerar---mellan 70 procent och 85 procent---kommer från råa frukter och grönsaker. Mängden denna gas i kroppen avgör hur hälsosam och balanserad kost verkligen är. Några av de rikaste källorna omfattar selleri, blomkål, sallad, persilja och spenat. Grönsaker som innehåller lägre nivåer inkluderar kronärtskocka, sparris, aubergine, potatis, gröna bönor, pumpor, broccoli och morötter.

Färsk frukt

Frukt är en av de gå till livsmedel när sett för en stor dos av Vitamin C. något rik på antioxidanter, såsom vitamin C, D och E, har vanligtvis förmåga att förbättra kväveoxid nivåer. Dessa höga halter av nitrat är värdefulla för personer som arbetar ofta på grund av blodkroppar avkoppling, ger musklerna en naturlig impuls. Jordgubbar, apelsiner, vindruvor och speciellt vattenmelon är några som genererar en mycket hög kapacitet av nitrat.

Livsmedel som innehåller L-arginin

L-arginin är en aminosyra som hjälper producera kväveoxid när du anger blodkärl slemhinnan. Därför, som mängden L-arginin ökar, så ökar mängden kväveoxid och nivå av avslappning i dina blodkärl. Födokällor av denna aminosyra är främst de rika på protein. Jordnötter, valnötter, kokos, mjölkprodukter, meloner, soja och rött kött är några exempel. För att säkerställa högsta intag av L-arginin, specialister föreslå att äta rå bladgrönsaker i stället för kokta.

Funktionella livsmedel

Magert rött kött, fisk, nötter, olivolja och bönor innehåller små mängder av kväveoxid. Även om dessa livsmedelsgrupper inte innehåller så mycket kväveoxid som färsk frukt och rotfrukter, ger de andra hälsofördelar, bland annat höga halter av protein.