mynewspapers.net

Livsmedel som producerar gas i magen

Livsmedel som producerar gas i magen


Gas i magen består av flera olika gaser, såsom syre och metan, som passerar genom kroppen normalt. Gas bosätter sig i magen på grund av vissa livsmedel som inte bryter ned lika lätt som andra. Istället för att omvandla dessa livsmedel till energi eller avfall, är gas skapad som en potentiellt pinsam biprodukt. Gas i magen kommer att resultera i gemensamma biverkningar som uppsvälldhet, rapningar eller gasbildning. Vara uppmärksam på vissa livsmedel som skapar mer gas i magen än andra.

Fet mat

Livsmedel med hög fett koncentrationer bo i magen längre, vilket gör magen för att producera mer gas. Stärkelserika livsmedel som pasta, bröd och potatis kan bidra till gas i magen. Införa mer ris till din diet, som denna stärkelse inte producerar lika mycket mage gas som de andra. Skära ner på stekt mat, så de blir mättade med matolja, som innehåller animaliska eller vegetabiliska fetter. Vanliga syndarna är stekt kyckling, Buffalo wings och pommes frites.

Socker från frukter

Frukter som aprikoser, bananer, meloner, persikor, päron, plommon och rå äpplen kan orsaka gas i magen. Dessa frukter innehålla höga halter av sorbitol, ett slags socker som inte kan lätt brytas ner. Som detta socker sitter i magen, produceras gas som magen syra bryter ner sockret.

Socker från grönsaker

Som vissa frukter innehåller vissa grönsaker socker som är svårare för kroppen att bryta ner, vilket resulterar i överskjutande gas. Grönsaker som lök och kronärtskockor innehåller fruktos, och grönsaker som broccoli, sparris och kål raffinose, båda är svårare att smälta. Även sönder grönsaker med lösliga fibrer, som ärter, inte lika lätt som grönsaker, olösliga fibrer.

Fibre

Fiber-fyllda livsmedel är bra för kolon hälsa, kan kli, havregryn och andra havreprodukter alla leda till gasbildning på grund av deras höga lösliga fiberinnehåll. I stället för havrekli, prova att byta till vetekli, som innehåller mycket olösliga fibrer som passerar genom kroppen oftast utan problem.

Mejeriprodukter

Mjölk och andra mejeriprodukter innehåller en socker kallas laktos, som kan vara svårt för din mag-tarmkanalen att bearbeta. Ost och glass innehåller laktos och kan orsaka gasbildning. De med en laktosintolerans kan behöva undvika dessa livsmedel för att förhindra intestinal gas och magen smärta.