mynewspapers.net

Livsmedel som orsakar syra matsmältningsbesvärOm du befinner dig ständigt poppar antacida som flöde eller och Rolaids efter att ha ätit, kan det vara dags att ändra din kost. Sura matsmältningsbesvär eller sura uppstötningar, är ett mycket vanligt och smärtsamma problem som uppstår när magen syror läcka uppåt in i din matstrupe på grund av en svag ventil. Vissa livsmedel, såsom kryddsåser, citrusfrukter och paprika, kan förvärra detta problem. Genom att undvika livsmedel som är kända för att orsaka sura matsmältningsbesvär, kommer du förbättra din livskvalitet och spara pengar på apotek också.

Fet mat

Snabbmat och feta fester kan orsaka sura matsmältningsbesvär eftersom de stannar i magen längre och kräver mer syror under rötningsprocessen.

Choklad

Choklad i någon form kan irritera din mag-tarmkanalen eftersom den innehåller teobromin, som slappnar av esofagus slutmuskel och utlöser reflux.

Alkohol och kaffe

Kaffe är mycket sura och kan irritera din mag-tarmkanalen; dricka kaffe på Tom mage kan orsaka mer smärtsam matsmältningsbesvär än om du konsumerar det med mat. Som kaffe är alkohol också en mag irriterande; Det kan dessutom koppla av den lägre esofagus ringmuskel, vilket gör att maginnehåll till matstrupen.

Citrus frukter och juicer

Även om citrusfrukter och juicer är komponenter i en annars hälsosam kost, de är mycket sura och öka mängden magsyra som magen producerar. Du kan fortfarande njuta av ett glas apelsinjuice från tid till annan genom att välja en låg-syra version.

Kryddstark mat

Livsmedel som salsa, curry och tomat såser kan irritera din mage och mag-tarmkanalen, leder till sura överproduktion och obehag.

Paprika

Paprika, hot om eller mild och andra hög-fiber livsmedel kan vara hårt digest, vilket fick magen att skapa ett överflöd av mag-syror. Heta och kryddiga paprika kan också irritera din magslemhinnan och mag-tarmkanalen.

Peppermint och Spearmint

Myntverk har varit kända för att orsaka sura matsmältningsbesvär eftersom de kan försvaga den lägre esofagus sphincter muskler, så att magen syror att läcka tillbaka till matstrupen.