mynewspapers.net

Livsmedel som ökar dopamin i hjärnan

Livsmedel som ökar dopamin i hjärnan


Dopamin är en viktig signalsubstans. Det är avgörande att lärande, förståelse, tänkande och frivillig rörelse. Mat innehåller dopamin. I själva verket kan inte dopamin överföra från blodet in i hjärnan. Men mat innehåller en viktig föregångare till dopamin som kan resultera i en ökning av naturliga dopamin produktionen. Denna föregångare är en aminosyra som heter tyrosin, som observerades först i en ost protein som kallas kasein. "Tyros" är grekiska för ost.

Mejeri

Klart, ost, keso, ägg och andra mejeriprodukter innehåller tyrosin. Tyvärr, de flesta mejeriprodukter är också hög i mättat fett och mättat fett kan hämma korrekt hjärnans funktion och dopamin syntes. Så, även om ost och mjölkprodukter innehåller byggstenarna för dopamin, äta dem i stora mängder nödvändigtvis producerar inte ökningen av dopamin som du kan förvänta dig.

Kött

Flera kött är rika källor till tyrosin. Den största koncentrationen finns i lax och Turkiet. Torsk, kolja, atlantisk soldatfisk och mahi är ganska rika på tyrosin också. Dessa fiskar kan är ganska magert, fettsnåla livsmedel, i synnerhet, resultera i högre dopamin. Turkiet utan skinn kan ha en liknande effekt. Kött, som buffalo och älg, är hög i tyrosin, liksom räkor.

Soja

Soja och sojaproteinisolat är mycket hög i tyrosin. Detta är viktigt eftersom ett antal produkter från trädgården hamburgare till granola barer, innehåller sojaproteinisolat som en viktig proteinkälla. På grund av den höga nivån av tyrosin är livsmedel med betydande soja proteininnehåll livsmedel som ökar dopamin i hjärnan.

Gröna bladgrönsaker

Några grönsaker är mycket hög i tyrosin. I själva verket den rikaste källan till tyrosin är en grönsak: spirulina, eller blågröna alger. Andra tyrosin-rika grönsaker inkluderar tång och senap greener. Dessa källor är låg fetthalt och innehåller många antioxidanter. Dessa näringsämnen faktiskt skydda dopaminproducerande nervceller och förbättra fördelarna med tyrosin.

Baljväxter och frukt

Bönor, särskilt lima bönor, nötter som mandlar och pumpafrön är måttliga källor av tyrosin. Bananer och avokado, kan trots blygsam i deras tyrosin innehåll, öka nivåerna av dopamin i hjärnan.