mynewspapers.net

Livsmedel som öka urinsyra

Livsmedel som öka urinsyra


Hyperurikemi är ett tillstånd där halterna av urinsyra i kroppen är onormalt höga. Urinsyra är en restprodukt som producerats under ämnesomsättningen av purin, ett ämne som finns i vissa livsmedel. Förhöjda urinsyra-syra nivåer är dock oftast inte bara en fråga om vad du äter, men påverkas också av den takt som kroppen producerar urinsyra och effektivitet som det förfogar över ämnet i urinen.

Hälsa betydelse

Förhöjd urinsyra-syra nivåer, kan i och för sig, orsaka några symtom alls. Hyperurikemi så småningom kan leda till njursten och även njursvikt vilket anses vara ett varningstecken av hjärtsjukdomar, högt blodtryck och kronisk njursjukdom. Enligt MayoClinic.com, läkarna är osäkra om höga urinsyra-syra nivåer har någon roll i att orsaka dessa tre villkor eller är helt enkelt ett tecken på annalkande problem.

Gikt

Kanske den vanligaste följden av hyperurikemi är gikt, en smärtsam form av artrit där kristaller urinsyra-syra ackumuleras i vissa leder. Även om nästan varje skarv kan påverkas, verkar en av gikt främsta mål vara lederna i tån. Kontrollampa tecken på gikt, enligt MedlinePlus, är lederna som är röd och svullen, varm vid beröring, stela och oerhört smärtsamt.

Hög-purin livsmedel

Men hyperurikemi inte är bara en fråga om kost, vissa livsmedel bidrar till problemet och bör undvikas om du diagnostiseras med hög urinsyranivåerna. Starta genom att eliminera high-purin livsmedel ur kosten. Dessa inkluderar ansjovis; sill; makrill. sardiner; Kammusslor; Köttextrakt; kött, som vilt; och orgel kött, såsom hjärna, njurar, lever och så kallade bräss, som definieras som ätbara körtlar i ett djur. Även om dessa livsmedel är högst i purines, finns de i mindre mängder i all fisk, kött och fjäderfä, så Ät inte mer än 113 till 170gr en dag av kött, fisk eller fågel.

Andra livsmedel för att undvika

HealthCastle.com rekommenderar att följande grönsaker och spannmål-produkter också ätas med måtta: sparris, blomkål, torkade bönor och ärter, linser, svamp, havregrynsgröt, spenat, och vetekli och vetegroddar.

Alkohol

Alkohol kan förvärra problemet med hyperurikemi eftersom det stör kroppens utsöndring av överskjutande belopp av urinsyra. Om du har fått diagnosen hyperurikemi eller, värre ändå, lider av en viss sjukdom eller tillstånd relaterade till förhöjd urinsyra-syra nivåer, undvika alkohol helt och hållet eller hålla det belopp som du dricker till ett minimum.

Behandling

Om du diagnostiseras med onormalt höga nivåer av urinsyra, din läkare kan ordinera mediciner som hjälper din kropp att kassera det mer effektivt. Han kan också ordinera läkemedel för att hantera omedelbar smärta och inflammation av gikt om du upptäcker att du är hyperuricemic på så sätt. Och du kan göra din del genom att undvika livsmedel som förvärrar problemet och att eliminera eller minimera din alkoholkonsumtion.