mynewspapers.net

Livsmedel som innehåller lipider & proteinEnligt "Mat analys" av S. Suzanne Nielsen är mat strukturella huvudkomponenter kolhydrater, lipider och proteiner. Termen lipid hänvisar till ett varierat utbud av mat molekyler som producerar energi och stärka cellmembran, och används ofta omväxlande att hänvisa till fetter och oljor inom ramen för nutrition. Proteiner är kedjor av aminosyror som också producera energi, stödja muskeltillväxt, upprätthålla ämnesomsättningen och tjäna andra väsentliga funktioner.

Ägg

Ägg ger en måttlig balans av lipider och proteiner. Enligt författaren Nielsen, fetthalten är mest fördel uttryckt i ett livsmedel procentandel fett när det kommer till näringsmässiga planering. Hela, rå, färska ägg är 10 procent fett, och enligt USDA National näringsämne databasen för Standard referens, ett stort ägg innehåller 6.28 g protein.

Kött

Nielsen rapporterar att flanken biff är 5 procent fett, hel fläskkarré är 12,6 procent fett och lufttorkad bacon är 45 procent fett. Enligt USDA är protein räkningarna för 100 g av varje av dessa livsmedel 21.22 g, 19.74 g och 11,6 g, respektive.

Nötter

Många nötter är potenta källor till både lipider och proteiner. Enligt Nielsen, rå kokosnöt kött är 33,5 procent fett, torrt Rostade mandlar är 52,6 procent fett och torkade svarta valnötter är 56,6 procent fett. När det gäller protein, 1 kopp kokos kött har 2,66 g, en kopp torr rostad mandel har 29.06 g och en kopp svart valnötter har 30,07 g.

Fetter och oljor

Livsmedel klassificeras som matlagning fetter och oljor är bland de mest lipid-rika, enligt Nielsen. Ister och förkortning är 100 procent fett, medan saltat smör är 81,1 procent, margarin är 80,5 procent och majonnäs är 79.4 procent. Ister, förkortning och majonnäs har ingen protein, enligt USDA, men 1 kopp saltat smör har 1.93 g och 1 kopp margarin har.32 g.

Mejeriprodukter

Två procent mjölk är 2 procent fett, vanlig mjölk yoghurt är 3,2 procent fett och cheddarost är 33,1 procent fett, enligt Nielsen. USDA rapporterar protein räkningarna av 1 kopp varje som 8.53 g, 8,5 g och 28.14 g, respektive. Det är dock inte ovanligt att var och en av dessa produkter som skall säljas som ändrade versioner som är berikade med extra protein.