mynewspapers.net

Livsmedel som hjälper din urinblåsa

Livsmedel som hjälper din urinblåsa


Urinblåsan problem såsom urinvägsinfektioner (UVI) och interstitiell cystit är ofta mycket smärtsamt. Det känns som att du behöver kissa hela tiden men kan inte och när du gör, det svider eller brinner. En överaktiv blåsa är pinsamt eftersom det kan orsaka "olyckor", medan cancer i urinblåsan kan vara dödliga. Det finns vissa livsmedel som du bör inkludera i din kost för bättre urinblåsan hälsa.

Broccoli

Massor av publicerade studier har antytt broccoli hjälper till att förhindra cancer i urinblåsan. I en studie från tidskriften "Cancer Research" var frystorkade broccoli groddar ansvariga för att minska utvecklingen av urinblåsan tumörer hos råttor med hälften.

Alkaliska livsmedel

När du har en UVI, betyder din urin är för surt. Äta alkaliska livsmedel såsom päron eller bananer kan hjälpa villkoret.

Acidophilus yoghurt

Acidophilus yoghurt innehåller "bra" bakterier som bidrar till att främja hälsan hos hela mag-tarmkanalen. Detta innebär färre skadliga gifter kommer att nå urinblåsan. Äta denna yoghurt för att upprätthålla urinblåsa funktion och hälsa.

Tranbärsjuice

Dricka tranbärsjuice är väl känt att lindra symptomen av smärtsam UVI. Dricka flera stora glas vid första tecken på symtom. Saften stannar bakterier fastnar på väggar av urinröret och hjälper rensa infektion.