mynewspapers.net

Livsmedel som hjälper dig att sova

Livsmedel som hjälper dig att sova


Många människor i Storbritannien lider av sömnproblem, lämnar vuxna rikstäckande under vilade och trött komma morgon. Men när sömnlöshet strejker, du inte behöver pop piller eller räkna ändlösa får: ett bättre botemedel kan bli väntan i ditt kök. Vissa livsmedel har sömngivande egenskaper, gör sänggåendet snacks en möjlig lösning för bättre sömn. Å andra sidan, säger kryddstark mat och stora måltider kan faktiskt hindra dig från att sova bra, National Health Service (NHS).

Mejeriprodukter

Mjölkprodukter som yoghurt, ost, keso och mjölk är hög i tryptofan, en aminosyra som hjälper inleda dig att sova. Som AskDrSears.com förklarar, använder kroppen tryptofan för att producera serotonin och melatonin, neurotransmittorer ansvarar för minskad hjärnaktivitet och främja avslappning. Tillsammans med att ge höga nivåer av tryptofan, är mejeriprodukter en rik källa av kalcium, som hjälper din hjärna producerar mer melatonin. Konsumera mejeriprodukter-baserade mellanmål innan sängen--som en kopp yoghurt och bär eller ett varmt glas mjölk--kan hjälpa dig att somna med lätthet.

Bananer

Förutom att vara en rik källa av hälso-öka vitaminer och mineraler, kan bananer hjälpa dig att förbereda för sömn, säger NHS. Bananer innehåller både kolhydrater och tryptofan, vilket gör detta frukt ett bra mellanmål för bättre sömn. För att dra nytta av bananer, konsumera en bit cirka en timme innan sängen, eller par banan skivor med ett annat sömn-vänlig livsmedel som yoghurt eller spannmål. Om du inte har färska bananer å, bananbröd med hela korn mjöl--kan en annan källa till tryptofan--uppmuntra till bättre sömn.

Hela korn spannmål

En skål med din favorit hela korn spannmål kan hjälpa bekämpa sömnlöshet--speciellt om du moset med kalcium-rika mjölk eller yoghurt. En kombination av tryptofan och kolhydrater är särskilt fördelaktigt för sömn, HelpGuide.org anteckningar, och en natt-tid servering av spannmål ger båda. För bästa resultat bör undvika sorter av raffinerad korn eller sötad med överdriven socker. Enkla kolhydrater kan hålla dig vaken av orsakar blodsocker spikar och utlöser stresshormoner, enligt AskDrSears.com.

Sojaprodukter

Sojaprodukter ge gott om tryptofan, enligt AskDrSears.com, vilket gör dem användbara tillägg till din läggdags mellanmål. Om en begränsning av mat intolerans eller kosttillskott hindrar dig från att konsumera mejeriprodukter, du kan dra nytta av både tryptofan och kalcium genom att dricka ett glas av kalcium-berikade sojamjölk, äta hela korn spannmål plaskade med sojamjölk eller konsumera en servering av kalcium-berikade soja yoghurt. Andra tryptofan-rika snacks inkluderar tofu, sojabönor och sojaolja nötter, samt kött eller mejeriprodukter substitut gjorda av soja.