mynewspapers.net

Livsmedel som hindrar upptaget av järn

Livsmedel som hindrar upptaget av järn


Järnbrist är den vanligaste typen av näring fråga som berör människor idag. Det är också nr 1 Anledningen till en diagnos av anemi. Det är viktigt att veta att även om järnbrist och anemi är ofta betraktas som synonymer, de inte är. Järnbrist är relaterad till utarmat butiker av järn som inte skapar en funktionell personskada. Anemi, å andra sidan, har konsekvenser för funktionella problem med vissa organ i kroppen. Det finns ett antal livsmedel som kan hindra upptaget av järn.

Svart och grönt te

Tanninerna finns i te har en nyckelroll i att förhindra järn från att absorberas i livsmedel. Dricka svart eller grönt te med en måltid avsevärt minskar kroppens förmåga att absorbera naturlig järn i de livsmedel som äts. Det rekommenderas att svarta och gröna teer undvikas i minst två timmar efter maten.

Mejeriprodukter

Mejeriprodukter som mjölk, ägg och ost, har varit kopplade till problem med upptaget av järn. Den verkliga boven verkar vara kalcium som är en naturlig del av mejeriprodukter. Det rekommenderas att kalciumtillskott inte bör tas med måltider--rättvis till vara kassaskåp.

Bröd och spannmål

Fytater och phytic syror finns i fullkorn är länkade till minskade upptaget av järn. Bröd och spannmål är livsmedel med hela korn, och konsumtionen av dessa livsmedel skapar risk för att förhindra upptaget av järn. Vissa nötter, frön och bönor också har fytater eller phytic syror och kan orsaka iron absorption frågor. Blötläggning bönor i åtta eller fler timmar är en effektiv strategi för att minska mängden fytater de innehåller.

Spenat

Spenat är hög i järn om det konsumeras med andra livsmedel som minskar dess absorption. Amerikanska Institutionen för jordbruk rapporter att 1 kopp spenat har potential att förse kroppen med 3,5 mg. järn. Det är oxalsyra i spenat som påverkar upptaget av järn. För spenat att tillhandahålla alla dess potentiella järn, måste ätas i kombination med livsmedel som kött, apelsiner, jordgubbar och broccoli.

Mangold

Mangold är en lummig, grön grönsak som är vanligtvis hög i järn. Denna grönsak är som spenat i att det måste kombineras med andra livsmedel så kroppen kan absorbera järn innehåller och förhindra järnbrist. Livsmedel med hög citronsyra stöder upptaget av järn i Mangold. Apelsiner, jordgubbar och broccoli är effektiv följeslagare livsmedel när man äter Mangold.

Sötpotatis

Sötpotatis är en bra källa till flera viktiga näringsämnen som a-vitamin och antioxidanter. Sötpotatis innehåller oxalsyra, som är kända för att förhindra upptaget av järn. Äta livsmedel med hög citronsyra hjälper kroppen att absorbera järn. Om du har en tendens till att vara järn bristfällig eller blodfattig, undvika sötpotatis.