mynewspapers.net

Livsmedel som har hyaluronsyra

Livsmedel som har hyaluronsyra


Föreställ dig hur spännande det skulle vara om det verkligen fanns en "Ungdomens källa," något du kan dricka eller äta för att göra du utseende yngre för resten av ditt liv. Hyaluronsyra produceras naturligt i kroppen och kan vara nyckeln. Vissa livsmedel innehåller hyaluronsyra och kan bidra till att stimulera sin produktion i kroppen för smidig, yngre hud, bättre syn och en mer böjlig, friska kropp.

Bakgrund

Hyaluronsyra (HA) är ett ämne som naturligt finns i din hud, ögon, lederna och hjärtat ventiler, smörja och skydda dem. Bill Sardi, författare till boken "Leva 100 år utan växer gamla," förklarar att HA "är en vatten-gelbildande molekyl som är rikligt förekommande i små barn och kvinnor som fortfarande producerar östrogen." När du blir äldre, minskar mängden HA i kroppen. Huden börjar rynka och din syn och lederna börjar visa tecken på åldrande.

Delar av djur

Enligt Harvey Blatt 2008 bok "Americas mat: vad du inte vet om vad du äter": "de röda kammar av tuppar och hönor är en av världens rikaste källorna för socker molekyl hyaluronan, en förening som vissa läkare ringer nästa stora grej efter Botox för att ta bort rynkor" Förutom röda kammar är delar av djur som leder och senor rika på hyaluronsyra, som är mänskliga leder och senor. Gör en buljong eller stuvning av djur leder, ben, senor och hud. Kycklingsoppa med kyckling ben och fötter är en idealisk HA.

Soja

Sojabönor innehåller höga halter av fytoöstrogener--vegetabiliska källor av östrogen som fungerar som östrogen i kroppen. Östrogen bidrar till att kroppen producerar mer hyaluronsyra. Konsumera soja mat som tofu, tempeh, soja ost och sojamjölk. Forskare vid Yakult centralinstitutet förbättrad för mikrobiologisk forskning i Japan avslöjat extrakt av soja mjölk jäst med bifidobacterium (en "vänliga bakterier") betydligt produktion av HA när de appliceras lokalt på huden i två veckor. Detta fungerade inte med ojäst soja mjölk extrakt.

Rött vin

Livsmedel som har hyaluronsyra


1997, forskare vid Northwestern University Medical School lärt mig att resveratrol i rött vin, mycket koncentrerad druvmust hud, en fytoöstrogen. Drick rött vin eller röd druvsaft för att öka östrogen, som producerar mer hyaluronsyra i kroppen.

Stärkelsehaltiga rotfrukter

I November 2000 avslöjade ett ABC News Prime Time Live program något intressant om folket i Yuzurihara, Japan, kallas "byn av långa liv." De har alla släta, skrynkelfri huden, bra syn, hälsa och energi och lever väl i deras 80 och 90. Folket i Yuzurihara växa och äta stärkelserika rotfrukter, som stimulerar kroppen att producera hyaluronsyra, inklusive en liten söt-potatis-liknande grönsak kallas "tamaji."

Arctium Lappa frukt

Studier på forskning & utveckling, Beiersdorf AG i Hamburg, Tyskland, visade framgång med Arctium lappa (A. lappa) frukt extrakt för att minska tecken på åldrande. A. lappa, som innehåller hyaluronsyra, var del av en formel och appliceras lokalt. Efter 4 veckor, var kråka fötter rynkor "minskas avsevärt." Forskarna drog slutsatsen att A. lappa effektivt regenererar hud strukturer för att minska rynkor.

Tips och varningar

Sluta eller minska rökningen om du vill ha skrynkelfri hud. Röka cigaretter utarmar hyaluronsyra i kroppen. Rådgör med din läkare innan du ökar fytoöstrogener i din kost.