mynewspapers.net

Livsmedel som du inte äter när man har eksem

Livsmedel som du inte äter när man har eksem


Inflammatorisk hud skick eksem följer vanligtvis perioder av skov och eftergift. Den exakta orsaken är okänd, men de Mayo Clinic.com rapporter en felaktig immunsvar det felaktigt attacker hud vävnad sannolikt utlöser detta problem. Många med eksem har också allergier av något slag. Medan inga definitiva riktlinjer finns på livsmedel för att eliminera utan fråga, åtgärder av vissa livsmedel kan göra eksem värre och experimentera med deras avskaffande kan hjälpa identifiera du personliga utlösare om någon.

Inflammatoriska livsmedel

Inflammationen förvärras någon hudåkomma. Som för den autoimmuna komponenten av eksem ökar inflammation i närvaro av villkor som följer av felaktig immunsvar; inflammationen förvärras även dessa villkor, att skapa en ond cirkel. Alternativ medicin expert Dr Andrew Weil och University of Maryland Medical Center rekommenderar att skära ned på livsmedel kända för att utlösa inflammation. När ätit i överskott, snabb omega-6 fettsyror kroppen att producera kemikalier som främjar inflammation. De rikaste källorna inkluderar solrosolja, safflorolja, sojaolja, sesamolja och blandade vegetabiliska oljor. De flesta kommersiellt beredd snacks använda dessa oljor. Vid tillagning, Välj oljor som raps och olivolja i stället. Mättade fetter som finns i kött och andra animaliska livsmedel också bidra till inflammation. Weil rekommenderar också skära ned på raffinerade kolhydrater och socker, som reagerar med proteiner i kroppen att främja inflammation.

Vanligaste födoämnesallergenen

På grund av kopplingarna mellan eksem och allergier, kan äta mat mest sannolikt att orsaka allergiska reaktioner eller känsligheter förvärra dina eksem. De vanligaste bovarna inkluderar mjölkprodukter, soja, citrus, jordnötter, vete och eventuellt alla spannmål som innehåller gluten, fisk, ägg, majs och tomater. Om du misstänker att du har födoämnesallergier, se en läkare för att testa. Du kan också experimentera med en eliminering kost som innebär att skära ut en särskild mat för en viss tid och att lägga tillbaka i att se om det gör en skillnad i ditt tillstånd. För optimalt resultat, kontakta hälso-och sjukvårdspersonal kunniga om hur du kör denna typ av kost.

Livsmedel mycket histamin

Många livsmedel innehåller kemiska histamin. Medan vanligt inte problematisk kan du drabbas av symptom som liknar en allergisk reaktion om du saknar en tillräcklig butik av enzymet nödvändiga för fördelningen i kroppen. Kallas "histamineintolerans", rapporterar brittiska allergi stiftelsen detta villkor har kopplats till en rad hälsoproblem, inklusive eksem. Du kan inte helt klippa ut histamin på grund av dess närvaro i många livsmedel, men minska eller eliminera de rikaste källor samt livsmedel känt att frisätter histamin i blodomloppet hjälper. Potentiellt problematiska livsmedel omfattar fermenterade livsmedel, alkohol, choklad, citrusfrukter, spenat, aubergine, tomater, fisk, kyckling, bearbetat kött--speciellt rökt eller gravad--öljäst, alkohol, okokt äggvita, ananas och jordgubbar.

Rekommenderade livsmedel

De viktigaste livsmedel som du kan inkludera i en kost mot eksem har en antiinflammatorisk effekt. Exempel är antioxidanter frukt och grönsaker i en mängd färger och mat rik på anti-inflammatoriska omega-3 fettsyror som linfrön, hampfrön och valnötter. Fet, fet fisk representerar en bra också, men du kan behöva begränsa konsumtionen om du misstänker histamineintolerans. Välj hela korn som brunt ris, havregryn och fullkornsvete, om inte du Upptäck känslighet mot gluten samt plantera proteiner som nötter, frön och bönor.