mynewspapers.net

Livsmedel för att undvika på diabeteskost

Livsmedel för att undvika på diabeteskost


Diabetes kan ta två olika former, typ 1 och typ 2, men båda presenterar en svårighet eller oförmåga att behandla naturligt socker. Diabetiker kan, i teorin, äta något, men det finns livsmedel som är värt att undvika för att enkelt upprätthålla en bra diabeteskost.

Sugar

Raffinerat socker, som finns i godis, sirap och sötningsmedel, är definitivt ett livsmedel att undvika. Detta spikar blodsockret för diabetiker och är svårt att processen eftersom det dumpar socker snabbt in i blodtillförseln.

Konstgjorda sötningsmedel

Enligt Marcelle plockning, OB/GYN NP, medan aspartam, Splenda och andra konstgjorda sötningsmedel har ingen effekt på blodsocker, visar studier att intag av falska socker ökar en längtan efter riktiga socker, något att undvika för diabetiker (se resurser).

Icke-Diet läsk

Vanlig läsk är fyllda med socker och sockerhaltiga sirap att en diabetiker har svårigheter att bearbeta.

Enkla stärkelse

Mat som vitt bröd, potatis, pasta och andra enkla stärkelse sönder mycket snabbt till socker, med samma verkan som vanligt socker.

Den "-ose" s

Se upp för hög koncentration av något slutar på "-ose," eftersom de är alla olika typer av sockerarter. Mjölk har en massa mjölk socker eller laktos; frukt som russin och torkade tranbär har fruktos och glukos, hittade många hög halt av stärkelse (eller glykemiskt) livsmedel, är den kemikalie som kallas socker.