mynewspapers.net

Livsmedel diabetiker kan äta

Livsmedel diabetiker kan äta


Det finns inga livsmedel som diabetiker verkligen "inte kan" äta, men det finns en rekommenderad kost rik på följande livsmedel. Den här listan innehåller aldrig raffinerat socker, enkel stärkelse eller enkla kolhydrater eftersom de inte är bra val för diabeteskost.

Hög Fiber

Fibre faktiskt hjälper kroppen process socker, vilket är varför de flesta frukter är bra för kroppen. Det finns betydande socker, men fibern bearbetar den ut (spärra dem med en ovanligt hög koncentration av fruktos, som russin eller torkad frukt).

Fullkorn

Eftersom hela korn är långsammare att smälta, de levererar energi (socker) på kroppen, men göra det över en längre tidsperiod som kroppen kan anpassa sig till och arbeta med istället för en dumpning av raffinerat socker som rötas nästan omedelbart.

Protein

Protein är viktigt för en hälsosam kost eftersom det främjar muskelutveckling och hälsosam oljeproduktion. Det är också låg glukos.

Grönsaker

Grönsaker, på grund av deras allmänt lågt glykemiskt index, är utmärkta val för alla diabetiker kost och leverera viktiga näringsämnen och vitaminer till kroppen.

Lågt glykemiskt Index

Någon mat med lågt glykemiskt index har en betydande inverkan på blodsockret. Många märken erbjuder "GI" symboler för att Visa livsmedel med ett lågt glykemiskt index, eller listor finns tillgängliga online (se resurserna nedan).