mynewspapers.net

Livsmedel att Dialate blodkärl

Livsmedel att Dialate blodkärl


Vasodilatation eller blodkärlens utvidgning är en effektiv och säker metod för att förbättra blodcirkulationen, öka blodflödet till vissa delar av kroppen, att förbättra lågt blodtryck och också hjälpa mot högt kolesterol. Blodkärlens utvidgning kan förekomma naturligt genom de livsmedel du konsumerar. Äta viss mat kan hjälpa frågor med anknytning till låga blodcirkulationen och kan vara ett naturligt alternativ till att ta läkemedel som utför på samma sätt.

Selleri saft

Livsmedel att Dialate blodkärl


Selleri saft kan sänka blodtryck på grund av den sammansatta 3-n-butyl-ftalid, som slappnar musklerna i väggen i artärerna som orsakar dem att bredda och tillåter blodet att flöda mer fritt. Studier vid University of Chicago visar att helt enkelt dricka selleri juice varje dag under en vecka kan bidra till lägre blodtryck på grund av dess vasodilatation kapacitet.

Bananer

Livsmedel att Dialate blodkärl


Enligt Harvard Medical School är bananer rika på kalium, som hjälper blodkärlen vidgas eftersom frukten ökar natrium utsöndring i urinen. Harvard studie visade att män som åt ett högre numrerar av kalium-rika livsmedel hade 38 procent minskad risk för stroke än de som gjorde inte på grund av dess vasodilatation kvaliteter.

Mörk choklad

Livsmedel att Dialate blodkärl


Mörk choklad är välgörande i öka blodkärlens utvidgning på grund av dess flavonoider. Flavonoider är en grupp kemiska ämnen från växter som visat sig minska oxidation av LDL-kolesterol och hämmar aggregering av trombocyter. Kliniska studier utförs på University of California - San Francisco Visa att små dagliga doser av mörk choklad ökat flöde-medierad utvidgning av blodkärlen.

Chili Peppers

Livsmedel att Dialate blodkärl


Chili peppers kan vidgas blodkärlen och sänka kolesterolet. Ingrediensen capsaicin, som ger chilifrukter deras fieriness, orsaka LDL att motstå oxidation under en längre period. Detta tillåter hjärtat att inte arbeta så hårt, därför minska risken för en hjärtinfarkt, högt blodtryck och stroke enligt en australisk forskargrupp som rapporterat sina resultat i British Journal of Nutrition.