mynewspapers.net

Livskunskap i grundskolan läroplanen som ett grundläggande steg

Livskunskap i grundskolan läroplanen som ett grundläggande steg


Undervisning livskunskap för lågstadieelever förbereder dem för vuxenlivet och det ansvar som de får när de blir äldre. Livskunskap kan elever ha mer framgångsrika erfarenheter när det gäller saker som att bygga och upprätthålla relationer, pengar förvaltning, tidsplanering och bor organiserade. Som en primär lärare, innehåller liv färdigheter utbildning i din kursplanen så att studenterna gynnas av akademiska och nonacademic lektioner.

Pengar ledarskap

Pengar förvaltning är ett grundläggande liv färdigheter steg för elever i grundskolan att lära. Det är också en lektion som kan integreras med math class räknar, sortering och grundläggande aritmetik. Barn bör vara medveten om hur du hanterar pengar när de börjar skolan, som pengar smarts gör att de kan fatta välgrundade beslut om hur man kan spendera pengar på saker som lunch och mellanmål. För äldre elever som redan vet hur att hålla reda på pengar, kan ett grundläggande steg i pengar förvaltning vara en lektion om balansera ett checkhäfte eller förståelse och beräkning av intresse.

Organisatoriska färdigheter

Organisatoriska färdigheter är livskunskap använder direkt på en elevs akademiska- och nonacademic - framgång. De kan lära sig tidigt att en folkmassa av kindergartners eller revisited med studenter i femte och sjätte klass. Du undervisar studenterna ålder avgör hur du införliva organisatoriska livskunskap i läroplanen. För yngre barn, börja med de grundläggande steg för att hålla deras skrivbord snyggt. Du kan åstadkomma detta genom att ge eleverna fem minuter i början och slutet av klassen att räta upp och organisera deras skrivbord. Detta kommer att få dem för vana att ha en stilren skola arbetsmiljö. Med äldre barn i grundskolan, lära dem om grunderna för organiserande hemuppgifter och hur man kan hålla ordning på deras klass anteckningar.

Relationen färdigheter

Elever i grundskolan har relationer med sina klasskamrater, vänner, lärare, föräldrar och andra barn och vuxna i sitt liv. Designa ditt klassrum läroplanen att inkludera grundläggande frågor, såsom att upprätthålla personliga gränser med andra, kommunicera på ett sätt som är lämpligt och öva rätt etikett när det gäller sociala interaktioner, som skakar hand.

Sunda livsval

Hälsa är en viktig liv färdighet att lärare bör utbilda studenter om hur du startar i grundskolan. Barn måste lära sig om sådana saker som vikten av att upprätthålla god munhygien genom att borsta sina tänder, samt hur man gör smart mat beslut. Det är aldrig för tidigt att lära barnen om näring, som Casey familj program förklarar i "Redo, sätta, flyga!" parental kursplanen. Grundläggande steg inkluderar utbilda lågstadieelever om matpyramiden, hur man läser näring etiketter, hur man berättar om något inte är frisk och hur du planerar dagliga menyer.

Transport färdigheter

Med skolskjutsar till hands är det lätt att lära lågstadieelever om transport livskunskap. Barn som vet hur man använder kollektivtrafik kan komma runt effektivt och effektivt, vilket också kan vara användbart för nödsituationer. Har eleverna öva med skolbussen, eller lära dem om bussar och hur de används. Du kan också diskutera hur taxibilar arbete.