mynewspapers.net

Livscykeln för en orange frukt

Livscykeln för en orange frukt


Alla apelsiner är medlemmar av släktet Citrus och livscykel egenskaper. De flesta kommersiella apelsiner är dock inte en produkt av en konventionell tillväxt från frö. Kommersiella apelsiner är idag ympade, som manipulerar citrusträd naturlig livscykel.

Vilda

Naturligtvis, en orange skulle ätas av ett djur som skulle passera fröna genom dess matsmältningssystemet, främja utsäde spridning. Nya trädet skulle växa i flera år (varierar efter art och läge), producera blommor, genomgå insekt pollinering och producera enstaka frukter från enda äggstockarna i blommor. Varje träd skulle producera frukt med små genetiska och kvalitativa variationer.

Ympning

Ympning är ett sätt att framställa genetiskt identiska frukt för att bevara önskvärda egenskaper, till exempel storlek, sötma, färg eller doft. Processen består av styckning en gren från ett träd som ger önskad frukt och sätts in grundstammen av ett annat träd, att se till att vascular vävnader, vilka transportvatten och socker, justeras. Det är den metod som används för att sprida kommersiella apelsiner.

Genetik

Varje frö i en orange har en distinkt arvsmassa genom sexuell förökning. Av denna anledning om apelsiner och andra frukter odlas kommersiellt från frö, måste jordbrukare inga garantier för vad kvaliteterna av den färdiga produkten skulle vara.