mynewspapers.net

Living room interior designidéer med matbordOm du bor i ett litet hus eller lägenhet kan du behöva tänka om multifunktionella rum, som tillsammans lever och matsalar. Införliva ett matbord i ditt vardagsrum kan vara en design utmaning. Välj tabeller som kan fungera som multipurpose bitar, som soffbord eller soffa tabeller som kan expandera middag gäster. När du planerar ditt vardagsrum och matsal rum, välja bitar som är kompatibel i stil för att nå ett sammanhållet utseende.

Justerbar höjd soffbord

Ett sätt att införliva ett matbord i vardagsrummet är med en justerbar höjd soffbord. Justerbar höjd soffbord är ofta gjorda av trä komposit eller glas, och vissa har förvaring under. Du kan ta upp tabellen för att fungera som ett matbord och sänka den när du vill använda den som ett soffbord. Lift-top soffbord har en mekanism för att höja bordsskivan. Det finns även soffbord med justerbara ben så att du kan höja tabellen för att göra det rätt höjd för middagar.

Drop-leaf tabeller

Drop-leaf tabeller är gamla godingar som kan användas som soffa bord eller konsolen tabeller samt matbord. När nedfälld, kan de vara ganska smala och tar mycket liten plats. Inte bara gör de utmärkta soffa bord, men de kan också placeras diskret under ett fönster eller mot en vägg och fungera som en konsol tabell. När öppnas de har plats för upp till sex eller fler personer. Välj stolar som kan fungera som både matsal och vardagsrumsstolar; placera dem runt i rummet och sedan dra dem till matbordet när det behövs.

Högre än standard soffbord

Många inredningsarkitekter idag använder högre än standard soffbord till dubbel som matbord. Standardhöjd för ett soffbord är 16 till 18 inches. Men enligt Luciana Samu, är en designer i Saratoga, New York, 23 inches hög höjd för ett soffbord som kan dubbla som matbord. Living room sittplatser, inklusive soffor och kärlek säten, kan bli matsal sittplatser runt soffbordet högre än standard. I sin bok, "Känslomässiga Rooms" smälter toppen inredningsarkitekten Benjamin Noriega-Ortiz vardagsrum och matplats utrymmen med högre än standard soffbord.