mynewspapers.net

Livflotte krav

Livflotte krav


SOLAS, internationella säkerheten för människoliv till sjöss kommissionen började 1974 för att hjälpa till att reglera alla maritima yrken och sysselsättningar av njutning. Från inneslutning frakt till nöje båtliv, passagerare liners till idrott fiskebåtar, i SOLAS-regler hjälp avgöra vad säkerhet utrustning måste vara ombord att skydda en båt förare och passagerare. Liferafts är ett skydd, särskilt i stora vattenförekomster. Båtar som inte vågar ut längre än ett par miles från stranden eller bara navigera insjöar eller floder kräver inte en livflotte. Alla kommersiella båtar måste har rätt livflotte utrustning.

Typer av flotte

Flottar kommer reglerade för ett visst antal personer. På båtar måste ha liferafts måste det finnas tillräckligt med utrymme på valfri kombination av flottar för varje person ombord på båten. En annan skillnad mellan flottar är typ av ankare används. En vanlig metod är genom flytkraft rör som blåses upp med luft för att hålla flotten flytande. Dessa kan vara manuell eller automatisk inflationen. Alla offshore eller oceangående flottar måste ha dubbla rör mot punkteringar. Det andra röret måste ha förmåga att stödja minst två tredjedelar av den totala kapaciteten av flotten. En annan metod av flotation är vatten fyllt ficka förkopplingsdon. Fickorna är främst för stabilitet i sjögång så att flotten inte vänds. Ett ankare vikt sjunkit från botten av flotten på en enda lång rad är ett annat sätt att hålla flotten på plats.

Täcka

En flotte som kan vara i stånd att stödja ombordvarande långt från marken under de hetaste delarna av dagen bör ha en duk kapell. Det finns olika stilar från full till partiell skugga. Skärmtak skydda passagerarna från vind och vatten tillsammans med solen, men höljet kan göra ombordvarande känner sjösjuk eller klaustrofobisk. Om en rad har dem, måste de vara ljust färgade material att göra dem lättare att se på avstånd. Medan de ger extra skydd, finns det en nackdel med en baldakin, alltför. De är lättare att fånga från vinden och kan kantra snabbare än en flotte med ingen täckning.

Inneslutning

Flottar är tunga även när helt tömd. Tung gummi gör dem svåra för små människor eller barn att bära och det bästa sättet att förvara dem är att ha dem nära området distribution. Liferafts komma i två inneslutning stilar, kapseln och valise. Valise är populära eftersom det lägger sig mer kompakt och är lätt att ta i ett lägre lagringsutrymme så är det ur vägen av vardagliga aktiviteter. Det gör det också svårare att komma på i en nödsituation. Kapseln stil behållaren är starkare och tål elementen så att du kan lagra din livflotte på däck.

Isolering

Tung gummi och luftslangen ger en god isolering från vind och vatten på sidorna av flotten. Golvet kan vara enkla eller dubbla fodrad plast. Det finns ingen luft i golvet i flotten, så alla isoleringen kommer från gummit. Det enda fodrade golvet blir inte så varm eller robust som dubbletten. De flesta flottar bli blöt inuti från vågor, vind, regn, eller stötar från ocean critters. Några flottar har porösa canvas material för att absorbera vatten och hålla passagerare torrare.