mynewspapers.net

Livet cyklar av larver

Livet cyklar av larver


Många människor tänker på fluglarver som läskiga, crawly larvaen av en fluga. Men fluglarver gå igenom flera av sina egna distinkta livscykel stadier innan de mognar till en fluga.

Instars (Molts)

I alla leddjur livscykel finns flera ruggningar, eller instars, där insekten kommer att fälla sin exoskelett att utvecklas till en ny form. I maggot livscykel finns det tre instars innan det når sin före puppa fas.

Första Instar

Före början av den första instar, kommer mogna flugan låg mer än 300 ägg i en slaktkropp, var och en innehar en flyga larv. När äggen är lagd, tar det bara en enda dag för dem att kläckas. Under den första instar, larvaen migrerar in i kroppen (slaktkropp) och livnär sig av kroppsvätskor.

Andra Instar

Den andra instar inträffar, bara en dag efter början av den första instar. Under den andra instar krypa maskarna ihop i stora massor och arbete att livnära sig på anbudet ruttna köttet. Den andra instar tar bara en dag att slutföra.

Tredje Instar

Under denna period, maskarna fortfarande gå och mata massor, men de också växer exponentiellt i storlek. Den tredje instar tar bara två dagar att genomföra.

Före puppa

Under fasen före puppa kommer att maggot migrera från liket att hitta en mer passande (säkert) ställe att pupate.

Puppa

Efter fyra dagar, den puppa fasen börjar, och mask förvandlar inom dess puparium till en vuxen fluga. Detta skede tar upp till 10 dagar. När flugan dyker upp, är de redo att lägga ägg egna inom två dagar.