mynewspapers.net

Liten kommersiell Byggnadsdesign planer

Liten kommersiell Byggnadsdesign planer


En liten kommersiell byggnad ligger i en unik kategori eftersom dess behov skiljer sig från både bostadsfastigheter och stora kommersiella byggnader. Budgetarna för många uppdragsgivare som idrifttagning små kommersiella byggnader är generellt mer begränsad än för stora företag att bygger skyskrapor; arkitekter måste arbeta inom mer begränsade parametrar och göra mer med mindre. En liten kommersiell byggnad generellt strävar efter en bra blandning av estetik och funktionalitet än för grandiositet för en kontorslokal.

Detaljhandeln

Parametern viktigaste design för en retail struktur är allmänhetens tillgång. Eftersom detaljhandelsföretag beror på allmänheten för deras överlevnad, byggnader som är avsedda att huset dessa företag måste vara på en plats som är lätt tillgänglig för allmänheten, visas inbjudande och funktionen förnuftiga och funktionella trafik flöde. Små detaljhandelsföretag byggnader kännetecknas vanligtvis av stora front fönster som erbjuder utsikt över den invändiga, öppna golvet utrymmen, handikappade tillgänglighet och närhet till bostadsområden och andra bekvämligheter.

Kontorskomplex

Litet kontor komplex måste också vara rymliga och bekväma, men inte behöver så hög en profil som retail byggnader eftersom de människor som åt dem. generellt fungerar det varje dag och inte släppa ett infall som shoppare i en detaljhandelsanläggning. Kontor behöver omfattande elektriska och datorn kapacitet att rymma alla telefoner, faxar, kopiatorer och datorer som är centrala för moderna företag. Vissa kontorsbyggnader har flexibel inredning väggsystem som gör golvet layouten ändras beroende på behoven av hyresgästerna.

Tillverkning

Små tillverkande företag kräver industriella utrymme där de kan producera sina produkter. Dessa utrymmen måste omfattande lastbil tillgång och är ofta intill motorvägarna för enkel transport. Arkitektur som är tillägnad tillverkning generellt har mindre betoning på estetik än detaljhandeln eller office space. Det är vanligt att de har oavslutade utilitaristiska utrymme som kan funktionen öppna bjälkar och oavslutade väggar. Beroende på vilken typ av tillverkning, kan olika bekvämligheter behövas. Automotive butiker behöver mekaniker gropar och spraya bås, medan elektroniktillverkare kan kalla för sterila rum och stora församlingen utrymmen. De flesta tillverkningsanläggningar har elektrisk kapacitet som ligger utanför de av bostäder eller lätta kommersiella utrymmen för att underlätta tunga svetsning och den tre-fas eller 440-volts motorer som finns i den tunga industrin.