mynewspapers.net

Liten bakgård trädgård planer

Liten bakgård trädgård planer


En liten bakgård är inte alltid en idealisk plats för att odla en trädgård. Brist på utrymme kan begränsa antal och typer av blommor och växter som kan odlas framgångsrikt. Det är dock möjligt att göra en bakgård trädgård vacker och produktiva. Med lite uppfinningsrikedom och några planering, kan du skapa en trädgård inom en liten bakgård.

Terrassen trädgårdsskötsel

Liten bakgård trädgård planer


Terrassen trädgårdsarbete är ett enkelt sätt att göra ett litet utrymme mer produktiv. Genom att bygga upp flera lager av matjord och stödja det med tegel eller landskapsplanering virke, kan en trädgårdsmästare öka kraftigt växande tillgängligt utrymme. Terrasser kan också användas för att skapa vattenfall och vatten trädgårdar i en liten bakgård. Denna typ av trädgård är perfekt för små trädgårdar som har stängsel eller bergen att använda som bas för terrassträdgård.

Uppvuxen trädgård sängar

Liten bakgård trädgård planer


Uppvuxen trädgård sängar är bra för små trädgårdar eftersom de kondenseras en trädgård till ett litet område och möjliggöra ökad produktivitet samtidigt. Uppvuxen trädgård sängar kan byggas med hjälp av landskapsarkitektur timmer eller två och fyra. Jorden i upphöjda bäddar är mindre kompakt, vilket innebär att växter och blommor kan planteras i större antal. Dessa typer av trädgård sängar kan öka antalet plantor i en bakgård utan att ta upp för mycket plats.

Hängande trädgården

Liten bakgård trädgård planer


En hängande trädgård kan vara en bra lösning på en liten bakgård. Många typer av växter kan odlas i hängande krukor, blommor och även jordgubbar. Hängande krukor kan placeras längs stängselstolpar, ovanför dörrar och längs en däck eller uteplats. Lägga till krukväxter i en hängande trädgård att skapa en mer traditionell trädgård atmosfär. Använda hängande och krukväxter växter för att skapa en trädgård om gården är för liten för plantering.