mynewspapers.net

Liten bakgård trädgård idéer

Liten bakgård trädgård idéer


Sanna trädgårdsmästare, gröna fingrar entusiaster, jordbrukare och odlare kommer att lyckas var som helst. Ge dem lite smuts och en växt eller ett frö, och de kommer att plantera den, vattna den, och vårda det och förmodligen få en rekordskörd från den. De behöver inte 40 tunnland och en mula att odla saker, även om de har antagligen drömt många gånger om plantering en gård eller hemman. Även de minsta utrymmena rymmer grön växande saker, och det finns många kreativa sätt att använda även de minsta bakgård utrymmena till trädgården.

Miniatyr grönsaksland

Med bara 100 kvadratfot av plantering utrymme, kan du ha en högavkastande miniatyr köksträdgård. Två tomatplantor, spenat och sallad, tre stolpar för gröna bönor, två kompakta bush zucchini växter, två dussin lök uppsättningar, morötter och rödbetor, tre grön paprika plantor med mera kommer att växa i ett mycket litet utrymme. Upphöjda bäddar, trädgård behållare eller små tomter beredda trädgårdsjord upprätthålla otroliga mängder av vegetabiliska växter hela sommaren. Med lite mer utrymme, kan du installera sex uppvuxen trädgård sängar på varje sida av gården för mer växande utrymme att rymma grönsaker och skära blommor.

Tillbaka dörren kök örtagård

Plantera en bakdörr kök örtagård för färska örter varje dag. Förbereda två-fots av tre-fot trädgård sängar på båda sidor av bakdörren och sätta hängande korgar på båda sidor av dörren. Plantera gräslök, vitlök, koriander, persilja, oregano, mynta, rosmarin, salvia, timjan och någon annan ört som du använder i matlagning. Om du har ett räcke utanför bakdörren, hänga räcke plantageägare på den för mer örter. Planta Ätbara blommor som krasse och sorter av sallad att ha nära till hands för sallader.

Memorial Garden

Med bara några fot av jord, du kan plantera två eller tre vita blommande växter och placera en plakett eller staty att komma ihåg en förlorade älskade en. Eller använda ett hörn av gården för att skapa en liten memorial trädgård. Fyll den med vita rosor, prästkragar, vita baby's breath, liljekonvaljer, vita tulpaner, vita violer och andra vita blommor som du. Lägga till en cement fågelbad eller liten vit sten fontän, en cement angel staty och en wind chime på en herde krok. Göra en trädgård minnessten med en nostalgisk offert eller ett förtjust säger att placera i trädgården. Hitta en vit uteplats stol att placera i trädgården för stunder av bön och kontemplation. Om du vill lägga till ett foto av din älskade, göra en vit ram med plexiglas förseglade med fogmassor för att hålla ute fukt och fästa den till en trädgård andel i trädgården.