mynewspapers.net

Listan över livsmedel med hög-Frutose majssirap

Listan över livsmedel med hög-Frutose majssirap


Hög-fruktos majssirap är en produkt av ekonomisk nödvändighet. När priset på importerat socker steg på 1970-talet, forskare hittat ett sätt att omvandla maizena till en alternativ sötningsmedel. Slutresultatet blev billigare än vanligt socker. Trots motstridiga studier om dess koppling till fetma, hjärtsjukdomar och diabetes är hög-fruktos majssirap nu den primära sötningsmedel som används i bearbetade livsmedel.

Bakverk

Listan över livsmedel med hög-Frutose majssirap


Kontrollera etiketten på den Limpan bröd säljs i mataffären och du ser troligen hög-fruktos majssirap som anges som en ingrediens--även i hela korn bröd, trots dess marknadsförs som ett hälsosamt bröd. Middag rolls, muffins, tårtor och kakor också innehålla hög-fruktos majssirap. Enligt Corn raffinaderihuvudman Association, hjälper det bröd och andra bakverk behålla fukt och brown jämnt under gräddningen.

SpannmålNär du äter flingor till frukost, börja med en dos av hög-fruktos majssirap. Inte bara gör det söta populära förpackade spannmål---som frukt loopar, Corn Flakes och Rice Krispies---det hjälper också kli spannmål behålla fukt, på ungefär samma sätt som det gör för bröd.

Såser och smaktillsatserKryddor som ketchup, barbecuesås och Worcester sås få deras sötma från hög-fruktos majssirap. För färdiga tomatbaserade såser, sirap balanserar ut tartness av tomater. Det hjälper också dessa produkter-- och mest konserver--hålla en lång hållbarhet.

Salladsdressing

Listan över livsmedel med hög-Frutose majssirap


Tillverkare använder hög-fruktos majssirap för att förbättra smak i färdiga dressingar. Används som ett substitut för olja, minskar det också fetthalten. Av denna anledning tenderar lågt kaloriinnehåll och låg fetthalt salladsdressing att ha mer hög majssirap än regelbundna förband.

Bearbetat kött

Listan över livsmedel med hög-Frutose majssirap


Hög-fruktos majssirap fungerar som sötning agent i charkuteriprodukter, på samma sätt som det gör för alla bearbetade livsmedel. En maj 2010 Harvard studie publiceras i tidskriften "Omsättning" också samman kött lastade med hög-fruktos majssirap (bacon, deli skinka, korv, korv) att magen fett och en ökad risk för hjärt-och kärlsjukdomar och typ 2-diabetes.

Smaksatt yoghurt

Listan över livsmedel med hög-Frutose majssirap


Vanlig yoghurt jäst från mjölk är en bra källa för kalcium, vitamin B och i vissa fall, protein. Smaksatt yoghurt innehåller ofta en extra ingrediens. Hög-fruktos majssirap används att sockra paketerade yoghurt---särskilt låg fetthalt sorten säljs i avsnittet mejeri i affären.