mynewspapers.net

Lista över verktyg för att bryta upp betong

Lista över verktyg för att bryta upp betong


Gör-det-självare utgår ofta från att bryta upp betong innebär back-bryta arbets- och tidskrävande metoder. Dock med en lämplig uppsättning verktyg för rivning är bryta upp betong för rivning och renovering ren och relativt snabb. Bygg- och rivningsavfall proffs spara tid och ansträngning under konkreta borttagning med tunga sågar innan bultande plattan med hamrar verktyg poängsätter betong. En förståelse av de verktyg som används för att bryta upp betong kan du välja utrustning som passar storleken på projektet rivning.

Gå-bakom konkreta saw

Rivning-proffs såg ofta betong i hanterbara bitar innan bryta upp. Gå-bakom konkreta sågen är det vanligaste verktyget för att förbereda stora betongplattor för rivning. Gå-bakom konkreta sågens förbränningsmotor roterar en slipande bladet. Verktygets operatör sänker bladet i en betongplatta och skjuter den monterade maskinen över den platta ytan med en bifogad, midja-hög handtag. En gång gjorde i hanterbara delar, de enskilda block av betong paus enkelt och rent när dunkade med hamrar verktyg.

Cut-off såg

Utrustad med en slipande, murverk-skärning blad, blir cut-off sågen en miniatyrversion av gå-bakom konkreta sågen. Till skillnad från monterade gå-bakom sågen är avskärningen semi bärbara och oftast hanterade med två händer. Lik till gå-bakom sågar, typiska cut-off sågar har bensindrivna förbränningsmotorer. Cut-off sågen erbjuder en lösning att göra små betongplattor, arbetar i trånga utrymmen eller skära vertikala ytor, såsom betongväggar.

Slägga

Detta klassiska heavy-headed hamrande verktyg är den traditionella, manuellt manövrerat metoden att bryta upp betong. Om en platta är gjorda av en konkret såg, kan en slägga lätt bryta den enskilda delen i bitar. Sledge hammers varierar beroende på vikt och handtag längden på huvudet. Sledge hammer head vikter varierar från cirka 2,7 kg (6 pounds) till mer än 6,8 kg (15 pounds). Sledge hammer handtag generellt varierar från 90 till 150 cm (3 till 5 fot); Sledge verktyg med huvuden som är mindre än 90 cm (3 fot) lång kallas ofta mini sledge hammers.

Jack hammer

Bekant i populärkulturen som ett kraftfullt verktyg för bultande, jack hammer reciprocates snabbt olika mejsel-liknande tips. Jack hammare är tunga och kan bryta inte bara betong, utan också tjock jord och natursten. Hydraulisk eller pneumatisk kraft levererar vanligen den kraft som krävs för att återgälda verktygets mejsel-liknande fastsättning. Jack hammare är i allmänhet för tung att lyfta och används främst till pund våningar. En variant av jack hammer, kallas demolition hammer, kan lyftas till pund väggar och förhöjda ytor.