mynewspapers.net

Lista över växter i familjen

Lista över växter i familjen


Även om namnet "mint" kan leder tankarna till smakerna bita pepparmynta eller uppfriskande Mint, omfattar mint växter ett brett utbud av populära kryddväxter. Familjen Kransblommiga växter, även känd som labiatae, kallas också "familjen." Den innehåller över 200 släkten och 3.200 enskilda arter.

Basilika

Basilika (Ocimum basilicum) är en av kryddväxter av familjen; Utöver dess användning i matlagning, kan den läggas som en eterisk olja till dofter och rengöringsmedel, till exempel schampo och tvål. Basilikablad kan användas antingen färska eller torkade i ett utbud av medelhavsinspirerade rätter och till säsongen rätter allt från grytor till sallader. Flera druvsorter av basilika finns, inklusive basilika, lila-färgade basilika, citron-doftande basilika, anis och lakrits.

Lavendel

En annan mycket aromatisk medlem av familjen lavendel växtens blommor används ofta som parfymer. Lavendel (Lavandula angustifolia, eller Lavandula officinalis) är vanligen till tvål och schampo i eterisk olja form, eller torkad och förpackade i påsar att fräscha rum eller garderober. Inandning av dess doft har även varit knuten till medicinsk användning, inklusive befrielse från ångest, sömnlöshet och trötthet. Lavendel växer i hela Medelhavsområdet, dess naturliga miljö, liksom i hela Europa, Australien och USA Allmänt växer det till höjder på cirka 60 cm (24 tum) med blommor växer i tätt packade kluster.

Rosmarin

Rosmarin (Rosmarinus officinalis) är ännu en annan av de populära matlagning örter som hör till familjen. Dess intensiv arom gör det också en gemensam doft för tvål, schampo och kosmetika. Rosmarin har också traditionella medicinska användningsområden, inklusive stimulering av hårväxt och menstruation och lindra matsmältningsbesvär. Forskarna har också identifierat en hög-antioxident nivå i rosmarin. Rosmarin växter är ursprungligen från Medelhavsområdet, men de trivs i ett brett utbud av varma, soliga miljöer. En rosmarin växt kan nå upp till 1,8 m (6 ft) hög med mörkt gröna nålar och blekt blå blommor. Rosemary namn kommer från det latinska "rosmarinus," vilket betyder hav dagg.

Mint

Naturligt, mint anläggningen hör också till familjen större. Det finns flera vanliga sorter, inklusive pepparmynta (Mentha piperita) och grönmynta (Mentha apicata). Bladen på växten används ofta för matlagning både söta och salta rätter och brygga te. Pepparmynta har karakteristiskt rödaktiga stjälkar och lavendel blommor, medan spearmint's bladen är ljusare gröna, som är dess stjälk och sina blommor är rosa istället för lavendel. Mint växter kan nå höjder på upp till 60 cm (2 fot). Medan de är lätt att odla, föredrar vissa trädgårdsmästare att inte plantera mint eftersom det kan vara så invasiva.