mynewspapers.net

Lista över tropiska frukterGemensamma tropiska frukter som de flesta människor äter är bananer, ananas och apelsiner. Många andra tropiska frukter är dock tillgängliga för att äta färska, i sallader, juicer och desserter. Lokala livsmedelsbutiker och färska marknader bära frukter odlas över hela världen, att göra exotiska tropiska frukter som odlas i avlägsna länder lätt tillgängliga för alla.

Banan

Bananplantan är tropiska Asien där den växer vild i skogar och kullar. Bananer odlas i mer än 100 länder över hela världen. De växer i en mängd olika storlekar beroende på sort, från 3 till 18 inches lång. Frukten växer i klasar från toppen av växten, som är tekniskt en blommande växtart, inte ett träd. Det finns två sorters bananer: dessert bananer känner till mest i livsmedelsbutiker och mjölbananer, som inte äts råa men kokas, oftast friterad. Andra sätt bananer äts inkluderar ugnsbakad, kokt, i sylt och inbakad i pannkakor och bröd.

BRÖDFRUKTTRÄD

BRÖDFRUKTTRÄD är ett blommande träd infödda till Malackahalvön. Träden växer upp till 85 fot lång och producera latex utöver frukt. De har både han- och honblommor på samma träd och producera så många som 200 frukter per säsong. Frukten är stora, ovala och ljus grön, med ett vitt stärkelserika kött och ojämn hud. Frukt, smak som potatis eller bröd, är rostad, bakat, kokt och stekt, samt gjort till olika livsmedel som poi.

Cherimoya

Cherimoya, även kallad vaniljsås äpple, är en frukt som växer på ett litet träd eller buske infödda till hög höjd tropiska områden i de sydamerikanska länderna i Bolivia, Chile, Peru, Ecuador och Columbia. Frukterna är grapefrukt-stora och ovala med gröna skalas hud och sött vitt kött som smakar ananas och banan, med persika och jordgubb smaker i olika varianter. Inuti frukten finns stora svarta frön. Medan växten föredrar en sval period, det kan inte tolerera snö och odlas i tropiska och subtropiska områden.

Mango

Mango är en tropisk frukt som växer på stora träd infödda till Indien, där det har odlats i tusentals år. Mango odlas kommersiellt i Indien, Mexiko, Australien och USA, med tusentals sorter i odling. De mango som de flesta människor ser i deras livsmedelsbutiker är stora, grapefrukt-stora avlånga frukter som är grönt när omogna och rödaktig gul mogen frukt. De har läderartade huden, fast, söta gula eller orange kött och en tuff grop mitt i frukten. Mango äts råa, betade, kokade i kryddade rätter och till desserter som glass och fruktkompott.