mynewspapers.net

Lista över tio utrotningshotade växter i Palawan

Lista över tio utrotningshotade växter i Palawan


Palawan är en veritabel växt och animaliskt paradis i Filippinerna. Provinsen är hem för tusentals sällsynta växtarter. Loggning av nästan helt avverkat Palawan innan lagstiftningen och bevarande insatser slogs ner det. Men mänskligheten hade redan stört balansen i ekosystemet och experter markerade många växter som hotade eller utrotningshotade. Många bio-miljöer, såsom beach, regnskog och torra låglänta skogar, omfatta Palawan. Utrotningshotade arter listorna måste hanteras för att bevara mångfalden av liv i Palawan.

Prydnadsväxter

Samlare av sällsynta och exotiska växter hitta Palawan är en gästfri miljö för en mängd olika unika arter. Skörden av dessa ovanliga växter har tyvärr gjorde intryck på deras befolkningar i vildmarken av Palawan. Bland dessa, orkidéer, Phaleonopsis amablis och Paphiopedlium argus, har skördats över. En av de största orkidéerna i världen, traditionella traditionella eller Euanthe sanderiana, hotas också. Köttätande växter överflöd på Palawan och jätte Pitcher anläggningen är en nyligen upptäckt som finns på listan över utrotningshotade arter. Andra blommande växter, som världens största blomma, Uruy, har också gått med i förteckningen.

Ormbunkar och Cyads

Den tropiska regnskogen är hem för många vackra och användbara växter och träd. Lägre berättelser hus epiphylliums, ormbunkar och cyads. Tree fern är en stor skaft ormbunke som blir knappa på grund av förstörelsen av dess livsmiljö och över samlingen. Människor äter frukt från den filippinska dadelpalm, liksom med dess blad för regnkläder. Den hotas, som är Staghorn ormbunke, som bor på sidorna av träd och stubbar. Cyads Cycas curranii, eller Curran's Pitogo och Cycas Wadei är både akut hotad antika former av växtlighet.

Träd

Området var en gång nästan helt skogsbevuxna, men har lidit enorma förluster i hektar av träd. Gamla mangroveskogar en gång var norm i tropiska låglandet, men de är nästan borta. Kabantigi var en gång följeslagare träd i mangrove glens, men är nu en hotad art i Palawan skogarna. Bungang-ipot är en liten, tjock träd i låglandet, och Almaciga är en jätte vintergröna träd som bär kottar. Båda arter anses vara i fara. Det finns en lång lista över andra utrotningshotade växtarter vars förlust kommer att hota mångfalden och rikedomen i provinsen Palawan.