mynewspapers.net

Lista över termogena frukter & grönsaker

Lista över termogena frukter & grönsaker


Termogena, eller värme som genererar livsmedel är låga i kalorier men kräver mycket energi att smälta, således att öka din ämnesomsättning när du äter dem. Eftersom en högre ämnesomsättning bränner mer energi, termogena livsmedel kan stöd i viktminskning och kan införlivas i många kost planer. Kalorier kommer från fett, proteiner och kolhydrater. Fetter är de minst termogena livsmedel och proteiner är mest. Vissa kolhydrater--som frukt och grönsaker--är måttligt termogena.

Broccoli

Broccoli är en låg-kalori grönsak som är fylld av både kalcium och fibrer. Fiber i broccoli kräver energi för att smälta; dock har den lilla kalori värde. Äter broccoli raw eller i rör-frites och grytor.

Grapefrukt

Låg i kalorier, en grapefrukt är en av naturens mest termogena frukter. Till skillnad från vissa andra frukter, grapefrukt har en naturligt låg sockerhalt och får stöd i bokstavligen lösa upp fett och kolesterol.

Cayenne och andra heta paprikor

Varm paprika har en naturlig het krydda som ger en thermo effekt i kroppen, därmed öka ämnesomsättningen. Som dieter som rekommenderar kanel och andra kryddor just därför, kommer varm paprika också sparka din ämnesomsättning i handling.

Äpplen

Äpplen är låga i kalorier och naturligt socker, med en stor dos av fiber i varje portion. Både hud och kött i ett äpple hjälpa rengöra matsmältningssystemet och bränna kalorier så. Ren äppelmos kan ersätta hela äpplen.

Kål

Det finns en anledning att kål kan orsaka intestinal gas - det sätter matsmältningssystemet att arbeta. Människor som äter kål regelbundet har en lägre förekomst av cancer i tjocktarmen än andra. Du kan äta kål ångad eller rå i sallader eller coleslaw.

Selleri

Urgamla kost krampa, selleri är extremt låg i kalorier och hög halt av kostfibrer. I själva verket kräver selleri mer energi att smälta och absorbera än det ger kroppen. Således, det är perfekt mat för dem på en thermogenic diet.

Citroner

Som grapefrukt hjälper syran i citroner rev upp ämnesomsättningen. Citroner är naturligt låga i kalorier och ger massor av vitamin C. Squeezing citronsaft i vatten och andra drycker kan vara ett enklare sätt att konsumera frukt än att helt enkelt äta den.