mynewspapers.net

Lista över stenfrukterStenfrukter har en hård grop i deras läger, och inte många frön. De är främst sommaren frukter, och Kalifornien är största stenfrukter skördaren i USA. I lågsäsongen, kan stenfrukter importeras från varmare klimat. Det finns några olika typer av stenfrukter, med många varianter av varje.

Plommon

Lista över stenfrukter


Plommon är saftigare än andra stenfrukter och har en syrlig hud. De kan vara mörkt lila, röd, gul eller grön. Europeiska plommon har en smalare, avlång form och används ofta för att göra katrinplommon, som är torkade plommon.

Nektariner

Lista över stenfrukter


Nektariner ser ut som en persika utan fuzzy huden. De är sötare än persikor, och är mer näringsrik. De är svårt att växa på träd på grund av deras känslighet för hårt väder, så skördare ofta plocka dem för tidigt. När du köper, var försiktig med färg och fasthet. Nektariner med gröna prickar eller som är mycket hårt plockades för tidigt och smaka inte sött.

Persikor

Lista över stenfrukter


Det finns två huvudsakliga typer av persikor, vita och gula. Gul persika har en mörk gul hud, blandat med röda och rosa. Fruktköttet är ljust gul. Dess hud är en blekare gula med röda och rosa vit persika har en blek gult kött. Vita persikor mognar snabbare och är mindre tårta.

Körsbär

Lista över stenfrukter


Körsbär finns i olika varianter. Bing körsbär är hjärtformade och mörkrött och Lambert körsbär är mycket lika i färg och sötma. Chokecherries är bäst för sylt och inte för att äta råa eftersom de är otroligt tårta. Blek körsbär tenderar att vara sötare och mörkare körsbär tenderar att vara tårta.

Avokado

Lista över stenfrukter


Den gemensamma avokadon är Hass avokado, som kan odlas året runt. Det är ovalt och har en grov, lila-svart hud, med en ljus grönt kött. Avokado är hög i kalium och järn.

Aprikoser

Lista över stenfrukter


Aprikoser är det sötaste stenfrukt, och är mycket känsliga för väder. På grund av detta plockas de ofta innan de är helt mogna, och bör tillåtas att mjuka upp några dagar hemma innan du äter.

Hybrid frukter

Hybrid frukterna är en cross ras av minst två frukter som ta vissa aspekter av en frukt och kombinera den med en annan. Pluot eller plumcot är en korsning mellan ett plommon och aprikos, där plommonet är den dominerande frukten. Aprium är en korsning mellan ett plommon och aprikos, där aprikos dominerar.