mynewspapers.net

Lista över snabba kolhydrater livsmedel

Lista över snabba kolhydrater livsmedel


Med så många modefluga kostvanor tillgänglig, kan det bli svårt att forskning och förstå deras individuella svårigheter. Glykemiskt index diet skapades för att underlätta viktminskning genom att rangordna livsmedel baserade på hur snabbt de höjer ditt blodsocker. Enligt skaparna av glykemiskt index vid University of Sydney, kan förstå dessa rankningar hjälpa individer gå ner i vikt och skydda sig mot sjukdomar såsom hjärt-kärlsjukdomar, diabetes och fetma.

Hur de fungerar

Det glykemiska indexet rangordnar mat på en skala från 0 till 100. Snabba kolhydrater är överst på listan, med ett index på 70 eller högre. Snabba kolhydrater rötas snabbt av kroppen, orsakar en stegring i ditt blodsocker följt av en snabb nedgång.

Bästa förbrukning gånger

Snabba kolhydrater är vanligtvis undvikas, finns det några få fall där dietister rekommenderar att konsumera dem. De vanligaste av dessa skulle vara efter träning. Snabba kolhydrater ger dig ett uppsving av energi efter ett intensivt träningspass. Att äta snabba kolhydrater efter ett träningspass kommer att maximera mängden glykogen lagras i dina muskler, enligt Stephanie Miller, en tränare och idrottare.

Gemensamma snabba kolhydrater

En av de vanligaste snabba kolhydraterna kommer från vitt mjöl, som vanligt vitt bröd. Denna lista innehåller även majs pasta, vitt och brunt ris och vissa spannmål, till exempel cornflakes. Potatis, jams och vattenmelon är dessutom listat några av de vanligaste snabba kolhydraterna.

Godis

Sötsaker kommer i överst i listan av snabba kolhydrater. Glukos är, socker, den högsta punkten på glykemiskt index. Något söt, som godis, muffins eller kakor innehåller stora mängder av glukos.