mynewspapers.net

Lista över skugga kärleksfull växter för hängande korgarVäxter i Amplar generellt måste vattnas oftare än dem i marken. Blommor och blad i skuggan kommer dock inte kräva så mycket vatten som hängande växter i solen, vilket ger dig en liten vila från två gånger om dagen vattning sessioner. En mängd skugga-älskande avslutande växter är tillgängliga för dig att införliva i din hängande korgar. Välj växter som antingen kontrast eller kompletterar varandra i färg och som har matchande krav på jord, vatten och härdighet.

Coleus

Coleus (Solenostemon scutellarioides) är en art som gör bra i antingen del av eller full skugga. I Storbritannien, coleus kan planteras som en årlig eller ta med din ampel inuti för vintermånaderna. Coleus är känt för sitt vackra bladverk snarare än dess dunkla vita blommor. Bladen är ovala med spetsiga tips och finns i en mängd olika flerfärgad kombinationer, inklusive rosa med gul, grön med lila, rödbrun med röda och orange med grön. Plantera coleus i rika, fuktig jord. Bladverket kan sprida sig upp till 90 cm (3 fot).

Wishbone blomma

Wishbone blomma (Torenia fournieri), känd för sin granna blommor, trivs i del till full skugga som gör det inte bra med extrem värme. Det återstår i blom från början till midsommar fram till första frosten och har trumpet formade blommor som kommer i violett, blå eller lila, beroende på sort. Wishbone blomma är en årlig växt som föredrar rik, väldränerad och fuktig jord. Dess bladverk av ljus grön, tandade blad är också lockande. Wishbone blomma kan spridas upp till 22,5 cm (9 inches).

Polka dot växt

Polka dot växt (Hypoestes phyllostachya) är en partiell-skugga växt som är känt för dess bladverk. Som med coleus, ta med korgar inne efter frost eller återplantera följande vår. Ovala blad kommer i olika polka prickade färgkombinationer som rosa med gröna och vita med gröna. Även blommorna inte är lika självklart, är de fortfarande ganska attraktivt, med långsträckta, lavendel-färgade blommor. Plantera den prickiga anläggningen i rika, väldränerad jord och förse den med en medellång mängden fukt. Polka dot växt kan sprida sig upp till 30 cm (1 fot).

Fuchsia

Lista över skugga kärleksfull växter för hängande korgar


Fuchsia sorter, även känd som lady's eardrops, föredrar full halvskugga. Ge din fuchsia korgar inne när vädret svalnar. Fuchsia blommor är tubular formas och ser ut som dinglande örhängen, och utställningsmonter bäst i en ampel. En massa fuchsia sorter finns. Blossom färger inkluderar red med lila, rosa med vitt, violett, rose och andra. Plantera fuchsia i rika, absorberande jord med medellång fukt. Denna skugga-älskare kan sprida sig upp till 60 cm (2 fot).