mynewspapers.net

Lista över säkra örter för katterVissa örter som mynta, jättenattljusolja, gurkört, eukalyptus och vallört, är giftiga för katter, men många örter är bra för otaliga villkor. Örter finns i många former--som tinkturer, kapslar, salvor och teer-- och kan erhållas från en holistisk veterinär, vissa djuraffärer och naturlig hälsa butiker.

Ingefära

Ingefära är lugnande för en orolig mage. Växtbaserade Encyclopedia rekommenderar att ge katter några droppar ingefära extraktet före lämnar på en bil resa och även administrering av en dos halvvägs genom rida för långa resor.

Kamomill

Kamomill har ångestdämpande, anti-inflammatoriska och kramplösande egenskaper. Det är användbart som ett lugnande medel men är också bra för magkramper. Kamomill kan vara till hjälp för magsår, irritation i mag-tarmkanalen från upphetsande läkt sjukdom och hud skrubbsår, enligt PetCareNaturally.com. Doseringen av kamomill beror på hur den är beredd och för vilken sjukdom det används.

Kattmynta

De flesta kattägare känner till kattmynta och dess påstådda förmåga att göra katter "hög." Vid inandning, kattmynta fungerar som en stimulans, men vid förtäring, KATTMYNTA är ett lugnande medel. Enligt katt världen svara endast omkring 50 procent av katter på KATTMYNTA. Örten innehåller nepetalactone, ett ämne som orsakar hallucinationer och också stimulerar produktionen av feromoner normalt släppt under sex. Det finns inga fastställda doseringen för kattmynta och katter kan inte överdosera, enligt katt värld.

Milk Thistle

Mjölk tistel används oftast för behandling av leversjukdom och att skydda levern. Webbplats av läkarnas Foster och Smith attribut de skyddande och regenerativ förmåga mjölk tistel till en förening inom, kallas silymarin. Silymarin är en antioxidant som motverkar cellskador av fria radikaler, som orsakar åldrande. Veterinär Jean Hofve tyder på att mjölk tistel används för att behandla gallsten och IBD, stärka immunförsvaret och minska lever eller gallvägar inflammation hos katter. Mjölk tistel kan potentiellt hämma tumörtillväxt eller behandla diabetisk neuropati, baserat på resultat i människor. Den vanliga dosen är 80 till 200 mg dagligen av en mjölk tistel som innehåller minst 80% silymarin. Långvarig användning av höga doser kan så småningom skada levern, säger Hofve.

HAL Elm

HAL elm bark har flera helande egenskaper, vilket gör det en mångsidig ört för katter. Örten kan tas internt eller externt används för att främja läkning och minska risken för infektion. Det är fördelaktigt för inflammation i alla slemhinnorna, till exempel magen, lungor, njurar, leder, halsen och urinblåsan. HAL elm innehåller pentosans, en komponent som används för att göra Elmiron, en mänsklig läkemedel förskrivits att lindra smärtan av blåsan spasmer från blåskatarr. Enligt Hofve är den vanliga dosen en fjärdedel tesked av hal elm pulver per 4,54 kg. kroppsvikt.