mynewspapers.net

Lista över saker du behöver för första gången flyttar ut

Lista över saker du behöver för första gången flyttar ut


Flyttar ut egen hand för första gången kan vara en svår uppgift. Även om det kan kännas överväldigande till en början kan det vara en spännande tid när planeringen är gjort rätt. Innan du får nycklarna till din nya plats, vill du se till du har viktiga saker att fylla din nya plats och att det känns som hemma.

Budget och ekonomisk planering

Innan du flyttar, skapa en budget som innehåller hur mycket du har att betala för din månatliga räkningar som hyra, verktyg och hyresgästens försäkring. Skapa en plan innan går att spara en eller två månader fickpengar för nödsituationer. Du måste också ha tillräckligt för din deposition samt.

Vitvaror

Om du flyttar till en lägenhet, de har troligen de viktigaste apparaterna (intervall, kylskåp, diskmaskin och eventuellt en tvättmaskin/torktumlare kombination), men du kommer att behöva leverera din nya plats med små apparater som en brödrost, mixer eller mikrovågsugn.

Väsentliga möbler

När du först flyttar, du kan finna dig överväldigad med alla möbler du behöver men det är bäst att börja med grunderna. En bekväm soffa och litet soffbord kan göra vardagsrummet ett ställe att umgås. Sovrummet kan möbleras med ett skrivbord, säng och byrå. Hitta en matbordet eller dinett bord som passar din nya matplats. Efter att du har hittat väsentligen, kan du fylla resten av ditt hem med accent möbler och inredning som behövs.

Kök Essentials

Flyttar ut på ditt eget sätt du kommer att vara matlagning för dig själv. Du måste ha tallrikar och skålar, bestick (skedar, knivar och gafflar), glas, koppar och en uppsättning av köksredskap.

Badrum Essentials

Även de badrum med toalett, handfat och dusch/badkar, måste du leverera allt annat. Köp ett duschdraperi med liner och en bad matta. Om ditt badrum inte kommer med en spegel, kan du köpa en liten en för bänkskivan.

Verktyg

Alla verktyg som inte finns i lägenhet behöva beställas av dig och ställa in en vecka innan inflyttning. Dessa verktyg kan omfatta el, gas, vatten, avlopp, sopor och media (kabel eller satellit-TV, telefon och Internet).

Sängkläder

Troligtvis har redan du sängkläder av din egen innan med din nya plats, men det är andra sängkläder som du behöver också. För köket måste du köpa en uppsättning av Grytlappar och handdukar. För badrummet vill du minst två stora badlakan och några handdukar och tvättlappar. Köp ett extra par lakan för sovrummet och kasta filt för vardagsrummet. Ha några trasor (gamla handdukar) nära till hands som du kan använda för att rengöra runt huset.