mynewspapers.net

Lista över Orange frukter

Lista över Orange frukter


Orange frukter innehåller en stor mängd betakaroten, som är en antioxidant som håller ditt hjärta friska. Enligt Texas A & M University hindrar det också cancer. Betakaroten innehåller vitamin A, som förbättrar din vision, immunsystemet och hälsan hos din hud. Många orange frukter innehåller också kalium, som hjälper till hjärtklappning och muskelkontraktion.

Aprikos

Aprikoser är inföding till Asien och Armenien. Kalifornien är nu största distributör av aprikoser i raw, konserverade, torkade och konserverade form. Aprikoser kan användas för att göra brandy förutom cordial. Plumcot är också en hybrid av en aprikos och plommon.

Cantaloupemelon

Vissa historiker menar enligt Sundia, cantaloupemelon i cantaloupemelon, Italien. Frukten är klassificerad som en melon. Du kan klippa i hälften innan ösa ur fröna. Det kan då vara skuret i sektioner och oftast äts på samma sätt till en vattenmelon, där köttet tuggas av skalet.

Kumquat

Kumquats används ofta för matlagning i Kina, Taiwan och Japan. Frukten är regelbundet bevarat det som en sylt eller i salt. Kumquat te är populära i Taiwan och anläggningen används som ett bonsaiträd i hela Sydostasien. Frukten växer till ca 2 inches och är helt ätliga.

Mango

Den mangoträdet kan växa upp till 90 fot lång och 80 fot brett. Bladen span 12 till 16 inches och är läderartade när fullvuxen. Frukterna väger ungefär 1,36 kg. på dess största och blir grön, gul, orange, lila och rött. Det säljs vanligen i butikerna när det är en kombination av dessa färger.

Orange

Korrekt namngivna orange är en av de vanligaste citrusfrukter i Nordamerika. Söta, saftiga frukter tar många former och serveras ofta som apelsinjuice. Apelsiner är också ofta skalade och ätas färska. Frukten har sitt ursprung i Indien eller Vietnam, enligt Neohumanism.

Persika

Persikor sitt ursprung i Kina och spåras till det 10: e århundradet f.Kr. historiker kunde spåra deras ursprung genom att observera antika illustrationer. Både huden och köttet äts som mat eller som dryck. Frukten är ofta ingår i tropiska drinkar.

Tangerine

Men det finns ett brett utbud av mandariner, de köps oftast som clementine eller japanska Satsuma och liknande i smak och konsistens, men mindre än apelsiner. Som apelsiner, de regelbundet serveras som dryck eller ätit deras skalad året runt. Mandariner är dock en stapelvara under semester firande i December.