mynewspapers.net

Lista över naturresurser i delstaten New York

Lista över naturresurser i delstaten New York


New York state är rik på naturresurser. New York är mycket mer än Big Apple och dess stora storstadsområde. Norra och centrala New York har otämjda mark som förblir säkra av den New York staten Institutionen för miljöskydd (NYS DEC). De flesta av statens naturresurser är skogar, vattendelare, flodmynningar, floder och sjöar.

Skogar

New York har över 3 miljoner hektar skog. Den största är Adirondack skog bevara, som innehåller mer än 2,6 miljoner hektar. Den näst största är Catskill skog bevara på 286 000 hektar. Båda har otämjda vildmark och parker för vandring, camping och andra fritids hobbies. Adirondack skog bevara har mer än 1.800 miles av vandringsleder.

Sjöar

Det finns 7,600 sötvattensjöar i New York. Staten berör även två av de stora sjöarna, Lake Ontario och Lake Erie. Det största nätverket av sjöar finns i regionen Finger Lakes i New York, som har 400 sjöar och dammar. De flesta av dem används för bad, fiske, och som reservoarer för dricksvatten.

Floder

New Yorks 70.000 mil av floder och bäckar finns det största nätverket i regionen Finger Lakes. Det finns ca 9.000 miles av floder, bäckar och kanaler i denna region. Några av de större och mest kända floderna i staten New York är den Hudson, Oswegatchie och Susquehanna River.

Flodmynningar

En flodmynning är där färskt vatten och salt vatten blandning. Vatten från havet möter vatten från floderna och skapa ett bräckt vatten. Flodmynningar i New York är reservatet Long Island South Shore mynning, Peconic mynning, Hudson flodmynning och New York-New Jersey hamnen.

Vattendelare

En vattendelare är ett område av mark, floder, sjöar och vattendrag där vatten rinner ut i större vattenförekomster som havet. Alla New York är en del av en vattendelare. Statligt delas in i 17 vattendelare. Dessa kallas också dränering tvättställ. Varje vattendelare är uppkallad efter floden där vattnet rinner ut. Det största nätverket av vattendelare är i Finger Lakes basin.