mynewspapers.net

Lista över naturresurser i Carolinas

Lista över naturresurser i Carolinas


North och South Carolina är fulla av naturliga resurser. De flesta av resurserna i staterna är viktiga källor för ekonomin att erbjuder jobb till invånarna där. Wildlife, timmer, jordbruk och naturliga stenar är några av de största resurserna och export Carolinas har att erbjuda.

Djurlivet resurser

Både North och South Carolina erbjuder olika djurlivet resurser. North Carolina, till exempel, har en mängd olika ekosystem, som alla stöder olika livsformer. Mer än 120 däggdjur kallar staten hem inklusive whitetail rådjur och svartbjörnar. Floder, bäckar och våtmarker statens stöd mer än 245 arter av sötvattensfisk. North Carolina är hem till sex fisk kläckerier fyllt med öring. South Carolina, å andra sidan, är känd för sina många räkor i kustregioner. Atlantic räkor är en viktig naturresurs och en populär export.

Timmer

Timmer resurserna finns i både North och South Carolina, men det är en av North Carolina viktigaste export och en stor del av ekonomin. Så mycket som 58 procent av North Carolina är skogsmark och mestadels regionkod för timmer. De flesta av detta timmer är längs den kustnära och bergsområden i staten.

Jordbruk

North och South Carolina betesmarker lämpar sig för husdjur och boskap betar. Mycket av export av jordbruksprodukter i staterna är boskap och djur biprodukter som mjölk och ägg. Grödor i staterna inkluderar små korn, bomull, sojabönor och mest värdefulla, tobak. North Carolinas mängd klimat med mer än 400 typer av jord, vilket möjliggör ett överflöd av grödor. Statliga leden tredje i nationen för export av Turkiet, öring och svin, och för det andra för julgranar.

Bergarter, mineraler och ädelmetaller

Gruvdrift är stor handel i South Carolina. Bergen i staten är vanliga leverantörer av guld, vermikulit, granit, kalksten och glimmer. North Carolina, är dock populär för gem gruvdrift. Safirer, rubiner och granater är bara några av stenarna inhemska till området. Staden av Franklin, North Carolina, är även känd som "Pärla huvudstad av världen."