mynewspapers.net

Lista över mat som innehåller Gluten

Lista över mat som innehåller Gluten


Om du har en vete allergi eller vete intolerans, som också kallas celiaki, är det viktigt att du undvika livsmedel som innehåller gluten. Enligt Foodintol, en hemsida om matintolerans, är 15 procent av befolkningen glutenintoleranta. Vete allergi är inte lika vanligt som intolerans, men kan leda till hosta, illamående och även anafylaktisk chock. Så länge du är vaksam genom att läsa livsmedelsmärkningen och frågar frågor samtidigt äta ute, är det lättare än någonsin att hitta livsmedel som är säkra och läckra.

Bröd, frallor och kakor

Lista över mat som innehåller Gluten


Dessa grundläggande objekt är ganska uppenbart livsmedel som innehåller gluten. De kan vara beredda glutenfri, men om inte särskilt anges, dessa poster är tabu. Bröd, frallor, kex, vete, korn och råg förbjudas till dem att undvika livsmedel som innehåller gluten.

Pasta

Lista över mat som innehåller Gluten


Spaghetti, makaroner, fettuccine och de flesta nudlar bakas med vete. Eftersom det finns en hel värld av pastarätter, är detta olyckligt för dem som gillar att ibland äta ute på en italiensk restaurang.

Lammfärsbiffar och Couscous

Lista över mat som innehåller Gluten


Tabouleh recept omfatta bulgar vete så det är också en förbjuden mat objekt när uppmärksamma livsmedel som innehåller gluten. Couscous är en Mellanöstern pasta kallas mannagryn, som är en biprodukt komponent av slipat vete.

Munkar, glass strutar och kakor

Lista över mat som innehåller Gluten


Mat som innehåller gluten även omfatta objekt som är söt, inklusive munkar, glass strutar, kakor och pannkakor.

Seitan

Seitan är gluten, helt enkelt. Detta är olyckligt för de som är vegan och har en vete intolerans eller allergi eftersom seitan är en mångsidig produkt och kan användas som kött substitut.

Andra livsmedel som innehåller Gluten

Här är några ytterligare vanliga livsmedel som innehåller gluten: panerad fisk, mjöl tortillas, muffins, Färser, spannmål, korvar, sojasås, pizza skorpa, pretzels och bagels.

Livsmedel som kan innehålla Gluten

Här är några livsmedel som kan innehålla gluten, så du bör läsa etiketterna noggrant: öl, chips, sås, korv och kallskuret, rot öl, puddingar och dressingar.