mynewspapers.net

Lista över magnolia träd för zon 5

Lista över magnolia träd för zon 5


Magnolior kan tyckas vara ett hallmark träd i söder, men det betyder inte att människor i Des Moines, Iowa, och Portland, Maine, kan inte njuta av dem också. Det finns flera arter av magnolia som är kallt-hardy nog att uthärda minimal temperaturer som i genomsnitt mellan-12.2 till-6.67 grader Celsius, vilket är vad som gör ett område faller i zon 5.

Cucumbertree Magnolia

Trädgårdsmästare söker en snabbt växande skugga träd kan inte gå fel med den cucumbertree magnolia (Magnolia acumiate). Det växer mellan 60 till 80 fot lång med en 40-fots spridning. Den producerar gröngul blommor ca 4 inches bred i maj till början av juni. Blommor förvandlas till en rosa-röd frukt som liknar en gurka, som är hur trädet fått sitt namn. Det tål översvämning och har en måttlig tolerans mot torka. Jorden bör vara fuktig, väl dränerande i sol till halvskugga.

Paraply Magnolia

En av de mest utmärkande drag i den paraply magnolia (Magnolia tripetala) är dess 6 - till 8-tums vita blommor som blommar i maj eller juni. Tyvärr är tenderar blommorna att ha en obehaglig lukt. Det växer ca 15 till 40 fot lång. Plantera den i en fuktig, väl dränerande jord i halvskugga eller full sol.

Magnolia Kobus

Den Japan-native Korbus magnolia (Magnolia kobus) är en långsamt växande träd som vanligtvis når en höjd av 25 fot eller mindre i USA Även om det inte blomma bra när det är unga, kommer med löptid prålig vita blommor ca 3 till 4 inches bred med en ljus, behaglig doft. Detta är en av de första magnolior att blomma på våren. Plantera Korbus magnolior i en väl dränerande jord i antingen del-skugga eller full-sön läge. Den tål en rad olika jordtyper.

Stjärna Magnolia

Den stjärniga magnolia (Magnolia stella) är en sort som kräver en liten beskärning för att utveckla en stark, treelike struktur. Om inte beskäras, tenderar det att likna en stor buske. Det är en härdig magnolia som tål några översvämningar och har en måttlig torka tolerans. Den producerar doftande, 3 - till 4-tum hela vita blommor på våren. Det kommer att växa ca 20 fot hög och 15 fot bred. För bästa resultat, plantera den i en rik, lätt syrlig jord i full sol.

Sweetbay Magnolia

Den sweetbay magnolia (Magnolia virginiana), eller träsket magnolia, har 2 till 3-tums-långa vita blommor med citron doft. Blommorna är synliga, men inte prålig, i slutet av våren och försommaren och förvandlas till en ljus röd frukt som är attraktiv för fåglar. Dess mörka bladen har en silver undersida. Den bör planteras i fuktig, sur jord i full sol till halvskugga. Det växer ca 20 till 40 fot lång med en 20-fots bredd.

Saucer Magnolia

Den saucer magnolia (Magnolia x soulangeana) är en hybrid som växer ca 20 fot lång med en liknande spridning. Den producerar stora rosa lila blommor mellan slutet av februari och början av April. Blommor kan återkomma under sommaren. Det är snabbt växande och har en bra föroreningar tolerans. Plantera den i full sol i en fuktig, djupa, sur jord.