mynewspapers.net

Lista över livsmedel som sänker blodsockret

Lista över livsmedel som sänker blodsockret


Personer med diabetes löper hög risk att drabbas av förhöjt blodsocker (hyperglykemi) och måste ständigt hålla det i schack. Medan blodsockersänkande (glykemiskt) droger reglera blodsocker, det finns flera livsmedel som diabetiker kan inkludera i sin kost till naturligt lägre glykemiskt nivåer.

Kanel

Enligt en studie som nämns på webbplatsen New Scientist, minskar halv tesked kanel per dag blodsockret hos diabetiker. Naturliga ämnen i kanel härmar insulin. Denna krydda är också en bra källa till fiber och flera mineraler. Du kan strö kanel på te, rostat bröd, flingor, yoghurt och hela korn muffins samt krydda äppelmos och bakade äpplen.

Linfrö

Linfrö, rik på protein, omega-3 fettsyror och fibrer, är en mycket bra källa av magnesium, ett mineral som aids blodsockerkontroll. Reader's Digest hemsida står det att ett lågt intag av magnesium ökar risken att utveckla typ 2-diabetes. Grind 1 msk linfrö och strö över livsmedel som sallader, soppor, varma eller kalla spannmål, glass, yoghurt och smoothies. Marken linfrön kan också läggas till smörgåsar, köttbullar, grytor, kokt fruktdesserter och pannkakor under beredning.

Avokado

Rik på bra enkelomättade fetter, avokado hjälper till lägre blodsocker och hålla dem i schack. När konsumeras med måtta, avokado hjälp omvänd insulinresistens och främja hälsosamt blodsocker metabolism, eftersom fettet i avokado tar längre tid att smälta. Lägga till avokado sallad, puré det och lägga till som ett uppslag på rostat bröd och smörgåsar, eller helt enkelt förbereda guacamole, klassiska avokado skålen.

Vitlök

En studie publicerad i Journal of Nutrition påstår att svavelföreningar i vitlök minska blodsockernivåerna. Konsumeras rå, vitlök förbättrar insulinfrisättningen och känslighet. Det kan tilläggas att vinägrett dressingar, marinader kött- och fiskrätter, samt wokade med grönsaker som spenat och svamp.