mynewspapers.net

Lista över livsmedel som innehåller Balsam i Peru

Lista över livsmedel som innehåller Balsam i Peru


Balsam i Peru är en vanlig ingrediens i livsmedel och hushållsprodukter som orsakar allergiska reaktioner hos vissa personer. Det är viktigt att de med allergier eller känsligheter är medvetna av livsmedel som innehåller blandningen. Undvikande kräver noggrann utredning om de ingredienser som används i matlagningen, särskilt i restauranger där ingrediensförteckningar är inte lätt tillgänglig och anställda vet inte alltid komponentegenskaper.

Beskärningen av Balsam i Peru

Lista över livsmedel som innehåller Balsam i Peru


Balsam i Peru skördas från Peru balsam trädet i Sydamerika. Ämnet är kokt från barken av trädet och samlas in som en secretion från trät av trädet där bark har skalats. En tjock brun vätska, den obearbetade perubalsam har en bitter varm smak och arom av vanilj och kanel. Andra vanliga namn är balsam Peru, svarta balsam, peruanska balsam, Indian balsam och perubalsam.

Ämnen i Balsam i Peru

Lista över livsmedel som innehåller Balsam i Peru


Kemiska komponenter och andra ämnen som tillsätts till blandningen balsam i Peru också orsaka allergiska reaktioner, mest typiskt kontaktdermatit. Vätskefyllda blåsor, svullnad, klåda och rodnad är vanliga symtom. Även om Balsam i Peru är inte längre allmänt används som mat aromen, räcker ett möte de mycket känsliga för vill undvika den. Olika balsam i Peru blandningar innehåller följande ämnen eller derivat: bensyl benzoate och andra bensoater, bensyl acetat, bensoesyra, bensaldehyd, bensyl salicylat, cinnamic aldehyd, citrus skal, kryddnejlika, coniferyl alkoholer, kumarin, eugenol, farnesol, isoeugenol, nerolidol, hartsartade ämnen, tea tree olja och vanillin. Cinnamates, bensoater och terpenoider tycks vara de vanligaste syndarna när det kommer till allergiska reaktioner. Känsliga människor reagerar ofta på en eller flera av dessa ingredienser och testa födoämnesallergi är nödvändigt att identifiera det exakta allergenet. Leta efter dessa kemikalier på livsmedelsmärkningen och tillvägagångssätt med omsorg.

Smaksatta drycker och mixar

Favorit livsmedel som kan innehålla balsam i Peru är choklad, cookies, spannmål, desserter, sås och sås blandar. Eftersom blandningar och ingredienser används för att smaksätta andra poster, spårning felande föreningar införlivas med andra livsmedel omfattar en hel del territorium och gör identifiering ännu svårare. Aperitifer, vin och sprit bör kontrolleras eftersom perubalsam är används som aromämne för att ge en varm, vanilj anteckning. Colas, läsk och smaksatta drycker är de mest sannolika alkoholfria källorna av ämnet.

Kryddor

Ett antal kryddor, kryddblandningar och aromer som används i livsmedel inklusive jamaicanska peppar, kanel, kryddnejlika, muskot, paprika, curry och vanilj är besläktade med balsam i Peru och kan orsaka liknande reaktioner hos känsliga individer.

Andra källor

Vissa sorters tuggummi och smaksatt tobak, innehåller även om inte livsmedel, också balsam i Peru. Ett antal aktuella läkemedel, lip läkemedel och salvor innehåller ingrediensen, så att läkare och farmaceuter behöver veta om patienterna är allergiska mot balsam i Peru.