mynewspapers.net

Lista över livsmedel som är lättsmält för vuxna

Lista över livsmedel som är lättsmält för vuxna


Matsmältningen är processen att bryta ner mat för att förse kroppen med näring och energi. Livsmedel blanda med magsafter och flytta genom mag-tarmkanalen, att fylla i tunntarmen. Livsmedel som fetter och proteiner kan inte smälta lätt. Vissa livsmedel är emellertid lättare att smälta för vuxna och passerar matsmältningssystemet snabbt, som yoghurt, intetsägande kolhydrater och vanlig kyckling. Mogen och stuvad frukt också smälta lätt.

Yoghurt

Yoghurt är en stor källa till kalcium för vuxna som kan ha problem smälta. Många människor har problem smälta mjölkprodukter på grund av laktos (socker). Yoghurt innehåller emellertid laktas, enzymet som krävs för att bryta ner laktos för korrekt matsmältningen. Yoghurt är skapad med en bakteriell förrätt kultur och pastöriserad mjölk. Bakterierna reagerar med sockret och skapa mjölksyra, vilket ger yoghurt en syrlig smak och krämig konsistens. Yoghurt är lätt att smälta på grund av den levande bakterier kulturer, som stöd i rötningsprocessen. Men är vissa yoghurt värmebehandlad att öka hållbarhetstiden. Denna process dödar viktiga bakterier och inte längre gör yoghurt hjälpsamma för matsmältningen, så välj yoghurt som är märkt "levande kultur." Yoghurt som innehåller levande kulturer bör vara kylda och ätit innan utgångsdatum.

Intetsägande kolhydrater

Intetsägande kolhydrater är lättsmält mat från raffinerad korn. Enligt Mayo Clinic, bör dem som återhämtar sig från gastroenterit--en inflammation i mage och tarmar som orsakar illamående och kräkningar--underlätta tillbaka till att äta med lättsmält intetsägande mat, som osaltat vanlig läsk kex, torr vit toast och vanligt vitt ris. Vanlig het havregryn, grädde av vete och vanlig nudlar är också lättsmält.

Vanlig kyckling

Vanlig kyckling kokt eller stekt och serveras utan skinn är lättsmält och ger viktiga näringsämnen som järn och B-vitaminer. Fett är inte lättsmält, så Undvik stekt och panerad kyckling. Mayo Clinic föreslår också att undvika kryddor eller starkt kryddad mat när återhämtar sig från gastroenterit eller mage krämpor.

Mogen och stuvad frukt

Frukter med låg surhetsgrad är lättsmält. Mogna bananer, plommon och päron innehåller lite surhet och är därför lätt för vuxna att smälta. Enligt den nationella mag sjukdomar Information clearingorganisationer inkluderar smältbara kolhydrater stärkelse och socker, som är lätt bryts i molekyler av enzymer i saliv. Frukter leverera viktiga vitaminer och mineraler som krävs för ditt immunförsvar. Stuvade frukter som persikor, päron och äpplen är principiellt bearbetade livsmedel med fibrerna bryts ned, vilket underlättar matsmältningen.