mynewspapers.net

Lista över legitima skriva tävlingar

Lista över legitima skriva tävlingar


Det kan finnas "en miljon berättelser i storstad," det berömda citatet går, men det kan inte finnas en miljon trovärdig conduits som författare kan kanalisera dem. Online och på, det kan vara hand-wringingly svårt att urskilja om skriva tävlingar--fokus på allt från poesi till fiction till memoarer--är legitima eller bedrägerier.

Falska eller Legit: Hur vet man skillnaden?

En skrivtävling laddning en läsning eller inträdesavgift gör inte en bluff göra; Likaså, en tävling med ingen avgift är inte nödvändigtvis över ombord, speciellt om du registrerar bort all upphovsrätt till skrivandet i processen. Först, titta på anmälningsavgiften med tanke på priset, om någon, att vara säker på att också läsa några finstilta om tävlingen--t.ex., anger att sponsorn kan ersätta priser. Enligt författaren Moira Allen, "avgifter för poesi, noveller och facklitteratur tävlingar vanligtvis allt från £3 till £9, medan avgifter för roman och manus tävlingar spänner från £16 till £32. Var försiktig med tävlingar som tar ut betydligt högre avgifter." Om du registrerar bort alla rättigheter till ditt bidrag eller köpa kopior av antologi eller tidskriften som har publicerat ditt skrivande, eller om priset är helt enkelt publicering i en tidskrift som låg kvalitet eller online, kanske du gör bäst för att styra klart. Detsamma gäller för situationen där en avgift-laddning publicerande byrå annonserar en tävling vars vinnaren får byrån representation.

Poesi och kreativt skrivande tävlingar

Vinnande författare (WW) och poeter och författare (P & W) upprätthålla både strikta kriterier för notering legitima skriva tävlingar. WW tillhandahåller online abonnenter en gratis lista över 150-plus ingen avgift poesi tävlingar, med vissa skönlitteratur, memoarer, lek och andra skriva tävlingar streckade betalande prenumeranter får tillgång till mer än 1 250 sådana tävlingar. WW kvaliteter också skriva tävlingar från "neutral" till "rekommenderas starkt" baserat på kvalitet. P & W, som är tillgängliga i tryck och online, lovar författare "den mest omfattande listan över skriva tävlingar finns att poeter, fiction-författare och kreativa facklitteratur författare" och är en mycket pålitlig källa notering hundratals tävlingar varje år.

Ytterligare källor för legitima skriva tävlingar

Som en författare vet du att läsa andra författare är nödvändigt om du vill bli bättre på din båt. Förutom WW och P & W säljer Moira Allen i skrift-World.com en årligen uppdaterad publikation för tryckning som innehåller mer än 1 200 skriva tävlingar söker allt från korta berättelser till romaner i olika genrer som science fiction, mysterium och romantik. Hitta andra gratis listor för legitima skriva tävlingar genom FundsforWriters.com nyhetsbrev och webbplats och skriva jobb webbplats, men hålla det skeptiker antenner anpassade i en ny situation till skriva tills du helt läst några regler, avtal, sponsoren information och inlämning detaljer.

Tävlingar kontra vanliga inlagor

Förutom att skriva tävlingar, många handelsplatser offline och online accepterar bidrag från författare-- och några betalar även marknader. Skura din hyllor för din favorit tidning, tidskrift eller utgivare att avgöra om det accepterar inlagor och följer reglerna till punkt och pricka, inklusive att bekanta sig med vad de vill publicera via deras rygg utsläppen. Kreativa facklitteratur online, erbjuder exempelvis både enstaka skrivtävling och öppna inlämning perioder för dem som arbetar i creative/litterära facklitteratur. Massmarknaden tidskrifter som "Reader's Digest" och "Family Circle" också godta inlagor, och den senare värd en väl betraktas årlig fiction konkurrens. För blivande Ibsen erbjuder dramatiker Center en omfattande lista med pjäsförfattande tävlingar och andra möjligheter.