mynewspapers.net

Lista över land Line dansarRotar av linedance går tillbaka hundratals år när bönderna skulle försöka replikera de höviska danserna av de övre klasserna i England och Frankrike. Européinvandrarna förde så småningom, deras linedance traditioner till Förenta staterna, vilket resulterar i en sammanslagning av kulturer. Linedance är idag vanligast vid sociala funktioner för skolor, religiösa grupper och samhällen.

Cowgirl Twist

Cowgirl twist är en av de enklaste linje danserna och används ofta för nybörjare linje dansare. Dansen dansas till vinstockar Gills "Vad Cowgirls gör." Dance funktioner grundläggande hälen struts, sidan steg och lutar.

Boot Scootin Boogie

Boot Scootin Boogie är en av de mest populära landet linje danserna. Det är också ibland kallas den Vancouver Boogie, Bootscoot Boogie, Calgary Bootie, Philadelphia särskilda eller Montreal Shuffle. Denna dans är relativt enkel och är därför populära bland nybörjare. Dansen innebär en druvsorter, swivel klackar, dansar och kick steg. År 2000 användes denna dans ställa Guinness världsrekord för världens största line dance.

Ljusa sidan av vägen

Ljusa sidan av vägen, ibland kallad Longneck flaska, är en annan populär country line dance. Dansen är oftast dansade till Van Morrisons "Bright Side av the Road" och är en populär dans för början linje dansare. Dansen innehåller en framåt bild och ett grapevine steg.

Jambalaya Joe

Jambalaya Joe är lämplig för övre-nybörjare och låg-intermediate linje dansare. Dansen är oftast dansade till Cajun musik. Dansen innehåller Cotton-Eyed Joe dans steg, som innebär att höja ett knä över den andra och sparkar det samtidigt höjer armarna och skrika.

Diamanten

Diamanten är en linje dans för mellanlagrar kunniga linje dansare. Under dansen gör varje dansare flera ganska komplicerade steg för att skapa en diamant form. Åtgärderna omfattar bland annat en vals steg, en full diamond steg och en half diamond.